MARIBOR

Nimajo niti za kruh, a hočejo univerzijado

Objavljeno 12. avgust 2011 21.24 | Posodobljeno 14. avgust 2011 09.00 | Piše: Aleš Andlovič

Ministrstvo za šolstvo in šport bi nakazalo denar za infrastrukturo

Ali župani Vili Rezman, Boris Podvršnik in Franc Kangler ter predsednik univerzitetne športne zveze Otmar Kugovnik vedo, kam korakajo z univerzijado?

MARIBOR – Organizacija zimske univerzijade, ki naj bi jo Maribor gostil čez dve leti, se vse bolj spreminja v farso. Ker je mesto pod Pohorjem tako in tako smučarsko središče, morda to zares ne bo organizacijska burleska, a finančna zagotovo.

Dodatno je črno luč na največji zimski študentski dogodek leta vrglo mnenje računskega sodišča, ki je bolj ali manj fino oštelo organizatorje. Le trmi štajerskega šerifa, mariborskega župana Franca Kanglerja, se gre zahvaliti, da se Maribor ob vseh finančnih težavah ni odpovedal univerzijadi.

Če bi to storil, zagotovo ne bi bil prvi, saj sta pred tem izvedbi študentskega prvenstva tik pred zdajci padli v vodo Lizboni in Beogradu, medtem ko je Hamburg univerzijado 2015 odpovedal pred kratkim. Mestni svetniki so ugotovili, da si tako drage prireditve ne bodo mogli privoščiti.

 

VEČ V TISKANI IZDAJI SLOVENSKIH NOVIC: Toda v evropskem merilu majhen Maribor bo le leto po Evropski prestolnici kulture gostil še najboljše zimske univerzitetne športnike ...

Deli s prijatelji