SVET PS

Na Jankovićev stolček Golob ali Bratuškova?

Objavljeno 17. januar 2013 09.55 | Posodobljeno 17. januar 2013 09.55 | Piše: T. L., STA

Dozdajšnji predsednik Zoran Janković je zamrznil svojo funkcijo, iščejo začasnega vodjo stranke PS.

Alenka Bratušek, poslanka Pozitivne Slovenije.

LJUBLJANA – Svet Pozitivne Slovenije (PS) bo danes odločal o tem, kdo bo stranko začasno vodil do volilnega kongresa, potem ko je dozdajšnji predsednik Zoran Janković zamrznil svojo funkcijo. Najverjetnejša kandidata naj bi bila podpredsednik stranke Robert Golob in poslanka PS Alenka Bratušek, Golob pa meni, da bi bila najboljša rešitev kolektivno vodstvo.

Stranka ima sicer tri podpredsednike, Mašo Kociper in Melito Župevc, ki sta tudi poslanki, ter Roberta Goloba. Vsi so medijem po sobotnem kongresu stranke zatrdili, da še niso razmišljali o prevzemu začasnega vodenja stranke, hkrati pa nobeden od njih na volilnem kongresu tudi ne namerava kandidirati za novega predsednika. Bratuškove STA ni uspela priklicati.

Golob bi kolektivno

Podpredsednik stranke Golob je za spletni portal Planet Siol dejal, da bi bila najboljša rešitev za vodenje PS v prehodnem obdobju kolektivno vodstvo. Vsak bo delal tisto, kar je delal doslej, je dejal. Izrazil je upanje, da bo del te ožje ekipe tudi Alenka Bratušek.

Seja sveta stranke bo danes opoldne. Kot je v torek po seji poslanske skupine PS napovedal njen vodja Jani Möderndorfer, mora svet stranke pripraviti tudi vse potrebno, če bi prišlo do sprememb v koaliciji ali do sestavljanja nove vlade.

Möderndorfer je v torek v izjavi novinarjem pojasnil, da to predvideva eden od sklepov sobotnega kongresa stranke. Kongres PS je v soboto sprejel predlog Zorana Jankovića o zamrznitvi funkcije predsednika stranke.

Deli s prijatelji