NOVO ZAČASNO VODSTVO

Na čelu UKC Ljubljana je ženska

Objavljeno 08. december 2015 20.17 | Posodobljeno 08. december 2015 22.05 | Piše: Mo. S.

Brigita Čokl je imenovana za v. d. generalne direktorice UKC Ljubljana.

UKC Ljubljana.

LJUBLJANA – Svet ljubljanskega kliničnega centra je izbral že tretjega vršilca dolžnosti generalnega direktorja letos.

To mesto je danes zasedla Brigita Čokl, nekdanja državna sekretarka na ministrstvu za zdravje in podpredsednica Desusa. UKC bo vodila, dokler na razpisu ne izberejo novega generalnega direktorja, je po seji povedal predsednik sveta UKC Tomaž Glažar.

»Moj pristanek ni bil brezpogojen, pač pa sem pristala pod pogojem, da bo razpis za novo vodstvo izveden v čim krajšem mogočem času,« je povedala. Ambicij po tem, da bi bila direktorica, menda nima, po razpisu pa bi se rada vrnila v svet. Še danes dopoldne namreč ni razmišljala o prevzemu vodenja kliničnega centra. Med težavami je izpostavila slabo komunikacijo v zavodu. »Mogoče je čas za ženske. Dejstvo pa je, da je to čas, ko je kriza največja,« je še dejala.

Čoklova je povedala še, da njeno članstvo v Dedudu nima nobene zveze z današnjim imenovanjem, največje slovenske bolnišnice pa ne namerava voditi kot v. d. več kot tri mesece.

Baričiču Cerar odrekel podporo

Njen predhodnik Andrej Baričič je po štirih mesecih s položaja odstopil, saj mu je vlada podporo odrekla. Ta je odstopil samo kot vršilec dolžnosti, tako da se še vedno omenja kot kandidat za generalnega direktorja, je poročal Pop TV.

Strokovna direktorica UKC Ljubljana pa bo po novem Marija Pfeifer.

Breme prevzeli nase

Glažar je v izjavi za medije dejal, da noben od članov sveta UKC na sejo ni prišel s kandidatom za v. d. generalnega direktorja, zato so prevzeli to odgovornost in breme nase ter imenovali Čoklovo, ki je sicer članica sveta UKC.

Deli s prijatelji