POVRAČILO

Mehdorn bo dobil denar slovenskih davkoplačevalcev

Objavljeno 05. julij 2011 18.49 | Posodobljeno 05. julij 2011 19.01 | Piše: A. L.

Koliko Mehdornu pripada, v kabinetu predsednika vlade niso razkrili

Mehdorn (levo) bo dobil povračilo potnih in nastanitvenih stroškov
LJUBLJANA – Predsednik Vlade Republike Slovenije Borut Pahor se je popoldne sestal s Hartmutom Mehdornom, ki mu je svetoval pri preoblikovanju slovenskega železniškega sistema in s katerim sta na predlog Mehdorna tudi sooblikovala zamisel o slovenskem logističnem sistemu, ki pa je bila od zainteresirane javnosti zavrnjena.

Za 221 strani dolgi elaborat dobi potne in nastanitvene stroške

Premier in Mehdorn sta se dogovorila (tako kot je bilo obljubljeno na začetku sodelovanja), da je Mehdorn finančno upravičen do povračila potnih in nastanitvenih stroškov. Predsednik vlade je dejal, da bodo pristojne službe v okviru pravnih norm ta dogovor tudi izpolnile, in se zahvalil Mehdornu, da mu je predal 221 strani dolgi elaborat »Positioning Slovenian Transport and Mobility for Europe«, ki ga sme predsednik vlade uporabljati pri svojih nadaljnjih aktivnostih glede vprašanja logističnega centra oziroma modernizacije slovenskih železnic.

Mehdorn in Pahor obžalujeta, da ideja projekta logističnega sistema ni bila sprejeta, saj sta modernizacija in sledenje sodobnim poslovnim zahtevam nujno potrebna, tega vprašanja pa se bo morala vlada prej ali slej lotiti, so sporočili iz kabineta predsednika vlade.
Deli s prijatelji