PRELOMLJENA OBLJUBA

Mali delničarji: Aleš Musar izčrpava podjetje Plama Pur

Objavljeno 01. januar 2014 20.30 | Posodobljeno 01. januar 2014 20.30 | Piše: Mo. S.

Mož informacijske pooblaščenke naj bi na skupščini izigral družbenike.

Musarjevo premoženje naj bi bilo vredno 70 milijonov evrov. Foto: Mediaspeed.net

LJUBLJANA – Aleš Musar, mož informacijske pooblaščenke Nataše Pirc Musar, se je znašel sredi novih obtožb. Na skupščini proizvajalca plastičnih izdelkov Plama Pur naj bi bil Musar, ki pri AG obvladuje polovico podjetja, namreč izigral družbenike in si zagotovil popoln nadzor v podjetju, po poročanju Financ trdijo v društvu Mali delničarji Slovenije (MDS).

Na skupščini delničarjev Plame Pur so bili poleg njega in Marka Kontiča (solastnik AG) v upravni odbor imenovani še Marjana Drame (AG) in Bojana Vinkovič (Sivent), čeprav sta bila prvotno predlagana Franc Frelih (Plasta) in Jože Ceglar (Termoplasti Plama).

Prelomila sta obljubo

To pa še ni vse. Pooblaščenec Plaste je predlagal, da se za dividende od 1,358.042 evrov razdeli 700.533 evrov, preostalo pa naj se prenese v sklad za izplačilo nagrad in druge rezerve, poročajo Finance, a večinski delničar AG tega ni sprejel in si je tako po navedbah Rajka Stankoviča, predsednika MDS, že povrnil dobrih 30 odstotkov dane kupnine za nakup Plame Pur. Frelih in Ceglar pravita, da sta Musar in Konič prelomila obljubo, češ da podjetja Plama Pur ne bosta izčrpavala, a to z izplačili dividend, ki presegajo tekoče poslovanje, v resnici počneta.

Deli s prijatelji