IZVIRNA

Kresalova preoblikovala slogan SDS

Objavljeno 11. julij 2011 15.17 | Posodobljeno 11. julij 2011 15.56 | Piše: P. J.

Kritizirala je predvsem največjo opozicijsko stranko SDS in Zares

Katarina Kresal: Slovenija si zasluži več. Veliko več. SDS: Slovenija zmore več. Veliko več.
LJUBLJANA – Tako kot so volilni boj začele že nekatere stranke, volilne glasove nabira tudi šefinja LDS Katarina Kresal, predvsem z očitki proti SDS in Zaresu. 

Medtem ko v Janševem SDS pravijo, da Slovenija zmore več, je Kresalova oblikovala slogan, da si Slovenija zasluži več. Pahorjeva edina zaveznica v parlamentu govori o tem, da Slovenija potrebuje predvsem več politične strpnosti in sodelovanja. Razmišljanje o trenutnem političnem položaju je strnila kar v svojem blogu, v katerem je zapisala, da je politični prostor pregret, poln nestrpnosti in nespoštovanja.

»Zaresu se je odprl nov svet«

Ob izstopu Zaresa iz vladne koalicije se je po njenem mnenju voditeljem te stranke odprl povsem nov svet. Izjave bivših ministric ob poslavljanju med drugim komentira kot priročen izgovor za omalovaževanje in kazanje s prstom na drugega.

»SDS namerno blokira dobre reforme«

Kresalova pa v svojem pisanju ni mogla mimo predstavitve zamisli predvolilnega programa največje opozicijske stranke SDS, ki ji očita, »da ne zmore slišati in da niti ne želi poslušati, ob tem pa namenoma blokira vse dobre reforme«.

Po mnenju predsednice LDS ima Slovenija veliko izkušenih in premišljenih politkov in političark, ki bi jih bilo vredno poslušati. Iskanje novih rešitev in resetiranje pa po njenem ne pomenita dolgoročne uspešnosti. Kresalova je ob koncu še zapisala, da Slovenija potrebuje učinkovite, preudarne in premišljene rešitve, do katerih se lahko pride le z ohlajeno glavo in sodelovanjem.

Deli s prijatelji