ZMEDA

Komu bo dodeljena koroška deklica?

Objavljeno 16. avgust 2011 13.39 | Posodobljeno 16. avgust 2011 13.39 | Piše: D. P./STA

Sodišče je dekličinemu očetu 21. julija podaljšalo enomesečni pripor za dva meseca

Primer "koroške deklice" naj bi obravnavali tudi poslanci(forografija je simbolična)

SLOVENJ GRADEC – Na Okrožnem sodišču v Slovenj Gradcu poteka postopek predodelitve štiriletne ‘koroške deklice‘ očetu. Oče deklice se je namreč pritožil na odločitev sodišča, ki je deklico dodelilo mami. Kakšen bo izid postopka, ne bo znano, saj gre za civilno tajno obravnavo.

Sodnica naj bi že odločila

Oče deklice, ki je že več kot 50 dni v priporu, je v petkovem pismu medijem zapisal, da je sodnica Ana Večko Dimc tista sodnica, ki je deklico že dodelila mami, zavrgla je tudi šest začasnih odredb, ki bi zavarovale otroka, sodelovala pa je tudi v senatu, ki mu je odredila pripor. Oče deklice se zato sprašuje, ali je lahko ta sodnica po vsem naštetem nepristranska.

V Svetovalnici Akcija! so julija začeli zbirati podpise pod peticijo, s katero zahtevajo takojšnjo odpravo pripora očeta domnevno zlorabljene deklice s Koroškega. Slovenjgraško sodišče je dekličinemu očetu 21. julija podaljšalo enomesečni pripor za dva meseca.

Dedek naj bi bil zlorabljal deklico

Oče kljub pravnomočni sodbi, s katero je bila štiriletna deklica dodeljena v materino vzgojo, varstvo in oskrbo, hčerke ne želi izročiti materi. Prepričan je namreč, da je hčerko zlorabljal dedek po materini strani.

Koroški policisti so v začetku marca dobili obvestilo, da je deklica pogrešana in so jo od tedaj neuspešno iskali. Dekličin oče je v priporu od 23. junija. Senat okrožnega sodišča v Slovenj Gradcu pa mu je 21. julija sklenil podaljšati pripor za dva meseca.

Deli s prijatelji