ZASTOJI

Kaos na cestah: je rešitev v višjih kaznih?

Objavljeno 19. januar 2013 21.19 | Posodobljeno 19. januar 2013 21.20 | Piše: S. J.

Sneg je v zadnjem času na cestah povzročal nemalo preglavic.

V soboto je bila vožnja med Ljubljano in Koprom zelo, zelo dolga ...

LJUBLJANA – »Dars je vsako zimo znova presenečen. Moramo pa priznati, da smo tudi vozniki razvajeni. Tudi vzrok nesreč je predvsem brezskrbna vožnja, ki pa je v takih razmerah na cestah povsem nesprejemljiva. Vendar pa tudi od Darsa ne moremo drugega pričakovati. Dars je družba, ki za veliko naredi malo. Sploh pa plužiti ne začnejo dovolj zgodaj,« je o vzrokih za kaos ob sneženju na slovenskih cestah pojasnil Andrej Brglez, strokovnjak za prometno varnost.

Za višje kazni

Igor Toplak s postaje prometne policije Ljubljana pravi, da policisti v zimskem času izvajajo nadzor prometa, vendar pa jim velikokrat za to zmanjka časa, saj se morajo namesto z nadzorom ukvarjati s prometnimi nesrečami. Toplak se zato zavzema, da se cestninskim nadzornikom vrne pooblastila, podprl pa bi tudi dvig kazni za voznike, ki nimajo zimske opreme in ne upoštevajo navodil, je še povedal v oddaji TV Klub na komercialki.

Vprašanje na mestu

Avtoprevoznik Aleksander Brglez se z dvigom kazni ne strinja: »Zakaj lahko s tovornjakom normalno prideš iz Nizozemske do Slovenije, iz Jesenic do Ljubljane pa ne?«

Deli s prijatelji