MARIBOR

Kanglerjevega odstopa svetniki niso sprejeli

Objavljeno 27. junij 2011 18.50 | Posodobljeno 27. junij 2011 18.50 | Piše: T. L./STA

Opozicija: Kanglerjev manever je zloraba mestnega sveta v osebne namene

Franc Kangler
MARIBOR – Mestni svet ni sprejel odstopa mariborskega župana Franca Kanglerja, ki se je odločil ponuditi odstop »zaradi dogodkov v preteklih tednih«. Proti je glasovalo 31 svetnikov, za ni bil nobeden, preostali v 45-članskem svetu pa so se vzdržali. Opozicija je po besedah Bojana Horvata (SD) prepričana, da je današnji manever župana »zloraba mestnega sveta v osebne namene«. Zavrnitev odstopa v mestnem svetu namreč ni presenečenje, saj ima Kangler v njem večino.

Pravi, da ima politika dvojne kriterije

»V zadnjem času so nekatere stvari v tem mestu šle predaleč,« je poudaril Kangler in izpostavil, da ima »politika, ki je na oblasti v državi, dvojne kriterije«.

Ponovil je, da njegov pregon ni naključje, saj mu je uspelo uresničiti številne projekte, kar »gre nekomu zelo v nos«, zato ga kaznujejo na različne načine. »Tako ne gre dalje,« je dejal in zatrdil, da številna dokumentacija potrjuje, da je vse postopke izpeljal zakonito in pravilno.

Zaradi suma korupcije preiskali hišo, dom in pisarno

V okviru obsežne preiskave zaradi suma korupcije in gospodarskega kriminala na začetku maja so kriminalisti preiskali tudi hišo, stanovanje in pisarno župana Kanglerja. Prejšnji teden naj bi proti županu vložili tudi kazensko ovadbo, kar je po aferah v zvezi z Domom pod Gorco in Toplarno že tretja kazenska ovadba proti njemu. Kangler je vsakršno krivdo takoj zanikal, a je bil kljub temu deležen številnih pozivov k odstopu.

Tudi sicer so na njegovo delo v zadnjem času leteli številni očitki. Med drugim je računsko sodišče prejšnji teden izdalo negativno mnenje glede poslovanja mariborske občine v letih 2008 in 2009. Veliko kritik je bilo tudi na račun izvedbe prenove pravkar odprtega Trga Leona Štuklja.
Deli s prijatelji