KRAMBERGERJEV SKLAD

Jih je kruta usoda oropala dostojanstva? Povejte, pomagali bomo

Objavljeno 10. januar 2014 11.40 | Posodobljeno 02. april 2019 10.05 | Piše: E. N.

Skoraj pol milijona evrov je iz Krambergerjevega sklada že šlo v roke tistim, ki sami nimajo niti za golo preživetje. Imate bližnje, ki jih je usoda pahnila na beraško palico? Zaupajte nam, saj jim morda lahko skupaj pomagamo.

FOTO ZGODBE IZBRANIH PREJEMNIKOV POMOČI: Družina Plošinjak po smrti očeta Marjana pred dvema letoma živi v revščini. Vdova Natalija se s tremi otroki komaj prebija iz meseca v mesec. Krambergerjev sklad je družini nakazal 1000 evrov.

Ivekov duh živi naprej, saj sta dobrodelnost in pomoč nesmrtni. Sklad Ivana Krambergerja, ki so ga ustanovile Slovenske novice, že več kot 20 let skrbi za to, da tisti med nami, ki jim ni z rožicami postlano, niso povsem oropani dostojanstva, ki ga zaslužijo.

V želji pomagati smo združili tudi tiste, za katere bi utegnili reči, da nam ne bo uspelo.

V upravnem odboru sklada sta nekoč skupaj pomagala Milan Kučan in Jože Pučnik.

Od leta 1992 smo ob pomoči dobrotnikov – vas, naših zvestih bralcev – več kot 220 družinam in posameznikom v stiski podarili že skoraj pol milijona evrov. Dali smo jih v roke tistim, ki so socialno, gmotno, zdravstveno ali kako drugače ogroženi. 

Vemo, da je takih, ki potrebujejo pomoč, ogromno. Preveč, da bi roko opore lahko ponudili vsem. Pri vprašanju, komu najbolj pomagati, zato sodelujemo s socialnimi službami, Karitasom, z Rdečim križem in ostalimi, ki opozarjajo na krute človeške usode in jim marsikdaj znajo pomagati.

Želite pomagati tudi vi?

Denarno pomoč družinam in posameznikom v stiski lahko prispevate na dva načina:

  • imageZ bančnim nakazilom (položnica): za prejemnika v univerzalni plačilni nalog (dobite ga na kateri koli pošti ali banki, lahko pa plačate tudi prek spleta) vpišite transakcijski račun SI56 0292 2001 9831 742. Prejemnik: Rdeči križ Slovenije, Mirje 19, 1000 Ljubljana. Namen nakazila: Krambergerjev sklad. Koda namena: CHAR. 
     
  • Preko SMS-sporočil: pošljite SMS z vsebino KRAMBERGER ali KRAMBERGER5 na številko 1919. Z vpisano ključno besedo KRAMBERGER boste prispevali 1 EUR, z vpisano ključno besedo KRAMBERGER5 pa 5 EUR. Prispevajo lahko uporabniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije in A1 ter drugih operaterjev, ki podpirajo donacije preko kratkih SMS-sporočil.

Predvsem pa lahko pomagate tudi tako, da opozorite na kruto usodo, ki je doletela vaše bližnje: prijatelje, znance, sosede ... Vabimo vas, da nam na e-poštni naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. opišite njihovo bedo. Potrudili se bomo, da bomo tistim, ki bodo pomoči najbolj potrebni, to tudi ponudili. Sklad Ivana Krambergerja bo poskrbel, da bo vaš prispevek prišel v prave roke. 


Pomoč Slovenskih novic je novembra 1992 prva prejela družina Živkovič iz Haloz. Znašala je 300.000 tolarjev. Dragica je imela za seboj revno otroštvo, z možem sta se selila iz enega podnajemniškega stanovanja v drugo, se ob dveh nadobudnežih odločila za gradnjo, a je izguba službe, ne po lastni krivdi, botrovala še težjim časom. »Ko bi vsaj hišo lahko do konca zaprli in opremili vsaj eno sobo.« Dragica je s prispevki dobrih ljudi lahko uresničila sanje o dveh velikih oknih, sedmih vratih, električnem kablu, ladijskem podu, opažu okrog strehe. Na koncu se je zahvalila: »Vsem dobrim in velikim ljudem v mali Sloveniji želimo veliko sreče in zdravja v življenju. In še enkrat hvala! Srečno!«
 

imagePravila in pogoji za SMS-donacije v Krambergerjev sklad.

Deli s prijatelji