ZLOČIN

Je Tržačana ubil bosanski par?

Objavljeno 08. julij 2011 21.29 | Posodobljeno 08. julij 2011 22.30 | Piše: I. U.

Pri vasi Vojščica na vzpetini Cerje so odkrili razpadajoče moško truplo

Je Tržačana ubil bosanski par?
VOJŠČICA – So v petkovi obširni iskalni akciji v bližini spomenika braniteljem zahodne meje na Cerju nad Vojščico v spodnjem delu Krasa našli truplo 58-letnega tržaškega finančnega svetovalca Roberta Menicalija, ki ga pogrešajo že od 19. junija? Je Menicali umrl nasilne smrti in je žrtev osumljenega para iz BiH? Na obe vprašanji bosta odgovorili sodna obdukcija in nadaljnja policijska preiskava.

Današnje iskalne akcije se je že v ranih urah lotilo približno 100 pripadnikov posebne policijske enote PU Nova Gorica, Ljubljana, Novo mesto in generalne policijske uprave, pripadniki specialne enote policije, iz zraka pa je območje spremljal tudi helikopter letalske enote slovenske policije. Že ob 6. uri so člani posebne enote novogoriške PU v bližini spomenika na Cerju našli razpadajoče truplo moškega.

Tržaškega finančnega svetovalca pri družbi San Paolo Invest pogrešajo že od junija, ko je imel na tržaškem Trgu svobode (Piazza Liberta) napovedano srečanje z bosanskim parom, ki se je zanimal za nakup njegovega osebnega avtomobila mercedes. Po dozdajšnjih ugotovitvah agentov tržaškega letečega oddelka naj bi se po tem srečanju trojica zapeljala do Sežane, kjer so se ustavili na Petrolovi bencinski črpalki. Tu jih je posnela varnostna kamera. Kam je vodila nadaljnja pot, ni znano. Znano je le, da je osumljeni par poskušal z Menicalijeve bančne kartice dvigniti denar na bankomatu v Novem mestu, vendar sta vnesla napačno PIN-kodo, tako da jima je naprava zavrnila dvig. Mercedes z bosanskim parom, vendar brez tržaškega poslovneža, naj bi posnele tudi varnostne kamere na meji med Hrvaško in Bosno.

Tržaški preiskovalni organi so takoj zaprosili za sodelovanje slovenskih kolegov pri pojasnitvi skrivnostnega izginotja. Za območje, ki so ga začeli danes preiskovati, so se odločili na podlagi zadnjih signalov, ki so jih prestregli pretvorniki mobilne telefonije. Neuradno smo izvedeli, da so bili na sicer že močno razpadajočem moškem truplu vidni znaki nasilja.
Deli s prijatelji