ZAVRAČAJO OČITKE

Helios razkriva, koliko v resnici dolguje

Objavljeno 01. julij 2014 21.03 | Posodobljeno 01. julij 2014 21.03 | Piše: Mo. S.

Vodstvo Heliosa bo vse nadaljnje izjave, ki bodo v nasprotju s tem, kar je pokazal pregled, razumljene kot zlonamerne in škodljive.

Helios.

DOMŽALE – »Da bi izničili kakršne koli nadaljnje dvome, je vodstvo Heliosa mednarodno revizijsko družbo Deloitte povabilo, da opravi neodvisen strokovni pregled,« se glasi sporočilo iz družbe Helios, ki se v zadnjem času sooča s hudimi očitki,image tudi o prezadolženosti.

Kot poudarja predsednik uprave družbe Heliosa Aleš Klavžar, je Deloitte potrdil, da je 31. maja neto dolg skupine Helios znašal 84,6 milijona evrov. Poleg tega so ugotovili, »da nobeno novo posojilo ni bilo pridobljeno ali dano za financiranje prevzema Skupine Helios« in da financiranje nakupa ter dolžniške pogodbe niso v nasprotju s slovensko zakonodajo.

Ob škodoželjnih izjavah bodo ukrepali

V družbi pojasnjujejo, da bodo vse nadaljnje izjave, ki bodo z navedenimi ugotovitvami v nasprotju, razumljene kot zlonamerne in škodoželjne, zato se bodo temu primerno v družbi tudi odzvali. »Vodstvo in zaposleni v Heliosu upamo, da se napadi, obtožbe, neresnice in špekulacije, ki škodujejo delovanju Skupine Helios in tudi slovenskemu gospodarstvu, s tem dokončno zaključijo,« je še zapisal Klavžar.

Deli s prijatelji