SPREMEMBE

Grošelj odstopil, Kračun prvi nadzornik Pošte Slovenije

Objavljeno 28. julij 2011 19.05 | Posodobljeno 28. julij 2011 19.05 | Piše: D. P./STA

Dozdajšnji prvi nadzornik napisal odstopno izjavo že 20. julija

Klemen Grošelj se je poslovil

LJUBLJANA – Klemen Grošelj in Mojca Golc Goropečnik sta na skupščini Pošte Slovenije odstopila iz nadzornega sveta, odpoklicali pa so Miloša Šenčurja.

Znani novi člani

Namesto Grošlja in Golčeve bosta mesti zasedla kot nadomestna člana Davorin Kračun, ki je pretekli teden izpadel iz igre za nadzornika NKBM, in Peter Premk, Šenčurja pa je zamenjal Samo Sanzin.

Vsi trije nadomestni člani nadzornega sveta Pošte Slovenije so dobili mandat do 7. oktobra 2014, je še razvidno iz sklepov skupščine, ki so ga posredovali z agencije za upravljanje kapitalskih naložb.

Grošelj se je odločil že pred tednom dni

Dozdajšnji prvi nadzornik Pošte Slovenije Grošelj je 20. julija podal odstopno izjavo, Golc Goropečnikova pa je z mesta članice nadzornega sveta odstopila že 15. aprila.

Nezgovorni akademik z mislimi le pri ministrstvu za gospodarstvo

Grošelj, v preteklosti tudi asistent na katedri za obramboslovje, je bil sila redkobeseden. Svojega odstopa niti ni želel komentirati, tako naj bi mu bilo svetovano. Smo pa izvedeli, da je šlo za osebno odločitev. Očitno bo imel zdaj več časa za delo na ministrstvu za gospodarstvo, kjer je vodja kabineta. Si pa je po vsem tem, kar se je dogajalo v zvezi s Pošto Slovenije, zaslužil dopust. Ali si bo res privoščil oddih, pa nam ni izdal.

Deli s prijatelji