PRITISKI

Gašpar Mišič: Očitno se nekomu meša

Objavljeno 21. avgust 2013 09.57 | Posodobljeno 21. avgust 2013 09.58 | Piše: A. K., STA

»Nekdo se močno boji, da več ne bo mogel sesati od tam, kjer je sesal do zdaj. Kajti tam, kjer sem jaz, se zagotovo ne bo ne kradlo in ne plenilo,« je poudaril Gašpar Mišič.

Piranski podžupan Gašpar Mišič

LJUBLJANA – Premierka Alenka Bratušek in državni sekretar v njenem kabinetu Gašpar Gašpar Mišič se bosta danes pogovorila o njegovem morebitnem odstopu s tega položaja. Gašpar Mišič, ki je kandidat za predsednika uprave Luke Koper, se je namreč odločil, da bo premierki ponudil odstop, ker želi njo in stranko PS razbremeniti pritiskov koalicijskih partnerjev.

Gašpar Mišič je pojasnil, da bo Bratuškovi odstop z mesta državnega sekretarja ponudil zlasti zato, da ne bi kdo mislil, da izkorišča svoj položaj. Hkrati pa želi ustaviti pritiske na premierko, saj meni, da ni prav, da koalicijski partnerji na njo tako pritiskajo. Pri tem je omenil predsednika SD Igorja Lukšiča in prvaka DL Gregorja Viranta.

»Dokaz, da nisem politični kader«

»To je samo dokaz, da nisem politični kader. Če bi bil, bi me premierka in tudi drugi podprli,« je povedal in dodal, da ne išče službe, saj je bil na razgovor kot kandidat za predsednika uprave Luke Koper povabljen in se ni ponujal. Na premierko, na stranko in tudi nanj pritiskajo ravno tisti, ki so ves čas politično kadrovali, meni Gašpar Mišič, pa čeprav še vsaj do ponedeljka ne bo jasno, ali bo sploh izbran za predsednika uprave Luke.

»Kjer sem jaz, se ne bo ne kradlo in ne plenilo«

»Očitno se nekomu meša. Nekdo se močno boji, da več ne bo mogel sesati od tam, kjer je sesal do zdaj. Kajti tam, kjer sem jaz, se zagotovo ne bo ne kradlo in ne plenilo,« je poudaril. Če se bodo nadzorniki Luke Koper odločili, da Gašpar Mišič ni primeren za predsednika uprave, pa bo ta svojo pot »z veseljem nadaljeval kot poslanec in še naprej delal v korist družbe in države«.

Deli s prijatelji