MAMLJIVO

Furs obljublja mamljive nagrade, če boste zbirali račune

Objavljeno 17. december 2015 15.09 | Posodobljeno 17. december 2015 15.14 | Piše: STA, Mo. S.

To boste lahko storili prek brezplačne mobilne aplikacije Preveri račun, prek odprtega portala e-Davki ali po pošti.

Bralki so zaračunali takso 1,55 evra.

LJUBLJANA – Finančna uprava RS (Furs) bo z uvedbo davčnih blagajn 2. januarja 2016 začela tudi nagradno igro Vklopi razum, vzemi račun, ki bo potekala prihodnje leto. Njen nagradni sklad znaša 124.000 evrov. Vse te aktivnosti so namenjene dvigu davčne kulture v državi.

V nagradni igri bo lahko sodeloval vsak, ki bo zbral 10 računov različnih izdajateljev in jih poslal na Finančno upravo RS (Furs). To bo lahko storil prek brezplačne mobilne aplikacije Preveri račun, prek odprtega portala e-Davki ali po pošti.

Mamljive nagrade

Nagradna igra bo potekala v štirih krogih. Žrebanja bodo konec marca, junija, septembra in decembra in se bodo odvila v bobnih za žrebanje Loterije Slovenije. V vsakem krogu bodo izžrebali po eno denarno nagrado v vrednosti 15.000 evrov, 10.000 evrov in 5000 evrov ter eno v vrednosti 1000 evrov za tiste, ki bodo sodelovali prek mobilne aplikacije ali portala e-Davki.

»Namen nagradne igre je spodbujanje potrošnikov, da zahtevajo, vzamejo in preverijo račun,« je na današnji novinarski konferenci povedal namestnik generalne direktorice Fursa Peter Grum. Sodelovanje potrošnikov bo Fursu omogočilo večje zbiranje podatkov in vpogled. »Ti podatki bodo zelo primerni za naše nadzorne postopke in analizo tveganja, ki bo vplivala na izbor zavezancev za nadzor,« je dodal.

Mobilna aplikacija je brezplačna in je oziroma bo na voljo v spletnih trgovinah Google Play, App Store in Windows Store. Račune bo ob njeni pomoči potrošnik lahko preverjal tudi anonimno, a tako ne bo mogel sodelovati v nagradni igri. Omogočala bo tudi možnost anonimne prijave, je navedel Grum.

Deli s prijatelji