KIKS

FOTO: Slovenski joški in noge za šejka, to so Počivalškove uslužbenke

Objavljeno 26. september 2016 10.30 | Posodobljeno 26. september 2016 10.39 | Piše: A. K.

Globoki dekolteji, iz katerih so kipele prsi, in (pre)kratka krila uslužbenk v delegaciji Zdravka Počivalška.

LJUBLJANA – Ne zgolj za muslimanski svet, ženske v gospodarski delegaciji v Dubaju z ministrom Zdravkom Počivalškom so bile oblečene neprimerno tudi za sestanek pri nas, je v soboto poročala RTV Slovenija. Krila nad koleni in prsi, ki iz globoko izrezanih majic sogovorniku silijo v oči. 

Na škandal je opozorila Slovenka, ki živi v Združenih arabskih emiratih (ZAE), saj uradni obiski zahtevajo uradno in primerno garderobo. Slovenka, ki živi v Emiratih, je za TVS povedala, da so bile gospe oblečene neprimerno že zato, ker so obiskale visoke uradne predstavnike muslimanske države s strogimi pravili. »Njihova oprava je tako na meji žaljivosti,« je še zapisala v sporočilu.

Stroga pravila

Bojana Košnik, strokovnjakinja za kulturo vedenja in protokol, je dejala, da morajo biti, ne glede na temperaturo, ramena vedno pokrita, dekolte ne sme biti razkrit, včasih je obvezna ruta, tudi nogavice, in seveda veliko daljša krila, kot smo jih navajeni pri nas.

Z ministrstva so televiziji pojasnili, da so članice in člani gospodarske delegacije strogo sledili vsem napotkom in informacijam, ki so jih pridobili pred odhodom. Na ministrstvu svoj obisk v Dubaju sicer ocenjujejo kot zelo uspešen, čeprav niso pojasnili, v čem. 

Deli s prijatelji