ORJAK

FOTO: Policist Zver ima najlepšega

Objavljeno 17. december 2015 09.28 | Posodobljeno 17. december 2015 09.28 | Piše: Oste Bakal
Ključne besede: Kunci

V Gornji Radgoni je bil Miklavž v znamenju kuncev.

Tomaž Zver je ponosen na svojega Orjaka, ki je prejel najvišjo oceno v zgodovini ocenjevanja. Foto: Oste Bakal

MELE PRI GORNJI RADGONI – Pred dnevi, ko je pridne otroke obiskoval sveti Miklavž, poredne pa grozni parklji, so mnogi otroci in drugi obiskovalci Vrtnarstva Kurbus na Meleh pri Gornji Radgoni občudovali najlepše kunce, ki so jih na 16. slovenski superpokal pripeljali rejci iz Slovenije in Avstrije. Zanimivo prireditev so ob svoji 30-letnici organizirali člani Društva gojiteljev malih živali Murska Sobota. Poleg zajcev in adventne razstave v sosednjem prostoru so občudovali še druge male živali, a v ospredju dogajanja je bil slovenski superpokal, na katerega so društva poslala po 10 svojih najlepših kuncev.

Tekmovalo je 22 ekip – vseh tovrstnih društev je v Sloveniji 34 – in predstavilo 220 kuncev 55 različnih pasem. Strokovna komisija, v kateri so bili Tomaž Klinar, Tomaž Benedik in Ludvik Smrekar, je imela težavno delo, saj je morala najlepše izbrati med številnimi lepotci. Odločili so, da je najlepši leto dni star kunec z imenom Orjak lastnika Tomaža Zvera, policista iz Dokležovja v Prekmurju. Zver je član murskosoboškega društva gojiteljev malih živali, kjer je predsednik sekcije kunčerejcev, s svojim Orjakom pa je dosegel visoko oceno (97,5), kakršne kuncu na sončni strani Alp še niso prisodili. Prav njegove točke so v veliki meri prispevale tudi k skupni ekipni zmagi društva iz Murske Sobote, ki je ubranilo lanski ekipni naslov.

Končni vrstni red, posamezno: 1. Orjak (Tomaž Zver, Murska Sobota) 97,5; 2. Ožganec (Franc Ebne, K3 Spittal, Avstrija), 3. Zajčar (Jožica Žulič, Jesenice); 4. Obarvani pritlikavec (Tibor Leber, Murska Sobota); 5. Svetli Srebrec (Izidor Jerič, Odranci), vsi po 97 itd. 

Deli s prijatelji