DENIS AVDIĆ

Denis Avdić: Nismo si mislili, da je slovenska politika tako maščevalna

Objavljeno 29. junij 2011 17.31 | Posodobljeno 29. junij 2011 18.26 | Piše: A. L.

Z novim medijskim zakonom bi ukinili radijske mreže, to pa pomeni konec za Radio 1

Voditelj na Radiu 1 Boštjan Romih
LJUBLJANA – V državnem zboru (DZ) danes poteka javna predstavitev mnenj o predlogu zakona o medijih, ki je v javnosti sprožil mnogo polemik. Tam pa so se pojavili tudi predstavniki Radia 1, saj, kot pravi predsednik uprave Infonet media Leo Oblak, v predlogu zakona v delu, ki prepoveduje radijske mreže, vidijo poskus vladajoče politike, da utiša najbolj poslušano komercialno radijsko postajo v državi: »Prepoved mrež namreč pomeni prepoved Radia 1.« Oblak poudarja, da radijski program pri njih pomaga ustvarjati (za 11 regionalnih studiev) 30 novinarjev. Honorarnih sodelavcev, ki vsak mesec za delo na radiu dobijo plačilo, je več kot 150, od tega jih 60 redno dela.

Danes pa je svoj pogled na zakon v DZ predstavil tudi voditelj Denis Avdić. Po njegovem mnenju »satira nikakor ne sme biti razlog, da neka država ukine medij«. Država z novim zakonom torej ukinja uspešno radijsko postajo, ki jo vsak dan posluša 170.000 ljudi. Avdić nadaljuje: »V zadnjem letu smo bili na radiu res deležni neposrednih pritiskov politike, a si nismo mislili, da je slovenska politika tako maščevalna.«

Po Avdiću pa je za govorni pult stopil tudi voditelj Boštjan Romih, ki je za mikrofonom gostil že kar nekaj poslancev, navzočih v dvorani. Romih se je za to priložnosti celo predčasno vrnil z dopusta. Romih je poslance prosil, naj zakona na podprejo, saj bo s tem delovno mesto izgubilo več kot 150 ljudi.
Prehiteli nacionalni radio

Radio 1 je pred nekaj meseci v poslušanosti prehitel 2. program nacionalnega radia in je tako trenutno absolutno najbolj poslušani radijski program v Sloveniji (vir: Mediana RM, maj 2011, N: 4683, 10-65).
Deli s prijatelji