HOJS OBLJUBLJA

Če bo sredi Ljubljane vroče, bo razgrednike hladil vodni top

Objavljeno 11. januar 2021 21.50 | Posodobljeno 11. januar 2021 21.43 | Piše: T. V.

Policija pripravljena, da se ne ponovijo prizori, kakršne smo prejšnji teden gledali v ZDA.

Vodni top so uporabili na izgredih 5. novembra lani v središču Ljubljane. FOTO: Voranc Vogel
V sredo naj bi v Ljubljani potekal protest, k kateremu pozivajo na spletnih omrežjih pod geslom »Za svobodo, pravico in resnico«. Notranji minister Aleš Hojs ne izključuje uporabe vodnega topa.

Od za sredo 13. januarja napovedanega dogodka, ki naj bi potekal na Trgu republike pred parlamentom, so se distancirali petkovi protestniki oziroma organizacija Protestna ljudska skupščina, ki na njem po poročanju Televizije Slovenija ne bo sodelovala.

Hojs je napovedal, da bo na protestu več policistov. »Jaz vam lahko zagotovim samo to, da bo policija tako, kot je bila novembra, tudi v sredo oziroma kadar koli v polni pripravljenosti in bo v največji meri zavarovala premoženje ljudi in njihovo varnost, posebej seveda ta cenjeni hram, državni zbor, da se ne bi zgodilo kaj takega, kar se je zgodilo na Kapitolu,« je dejal po poročanju TV Slovenija. Ravnanje policije bo ob morebitnih protestih odvisno od samih varnostnih razmer na dan protesta, pa poroča STA. Po potrebi bodo uporabili tudi vodni top. »Ne vem, zakaj ga ne bi uporabili, če gre za tako nasilje, kot se je zgodilo novembra.«
Deli s prijatelji