CERAR VS. POLICIJA

Besni policist odgovarja: Državi služim 20 let, pa sinu niti rabljenih smučk ne morem kupiti

Objavljeno 19. november 2015 21.29 | Posodobljeno 19. november 2015 14.13 | Piše: S. N.

Ob trditvi, da policisti ne stavkajo v nobeni drugi državi EU, bi se morali vprašati, zakaj, predsedniku vlade odgovarja policist Sebastjan.

Predsednik vlade Miro Cerar.

LJUBLJANA – Predsednik vlade RS Miro Cerar je včeraj presenetil s precej ostrimi besedami, s katerimi se je lotil stavkajočih policistov. V izjavi je poudaril, da je njihova stavka sramotna, saj da tega ne počne nobena policija. Na njegove besede se je odzval eden od policistov. Njegovo pismo je v celoti objavil sindikalist Zoran Petrovič na facebooku. Besedilo in odzive objavljamo v izvirni obliki, nelektorirane.


Spoštovani Predsednik vlade RS!

Sem policist Sebastjan Pelcl. Naši domovini služim od leta 1999 (če prištejem še leta kadetnice nosim uniformo 20 let!!!).

Ob vaših izjavah v medijih, da policisti stavkamo "neodgovorno, nedostojno in sramotno" se na Vas obračam s čisto praktičnim primerom:

Ali je normalno to, da policist ki dela za RS polnih 16 let (s kadetnico nosi uniformo 20 let) in si pri policijski plači ne more privoščiti da bi kupil sinu smučke. No čist osebna izkušnja je taka, da se pač odpovedujem malici, včasih tudi v 13 urnih službah da bi nekako do zime privarčeval da bi sinu kupil RABLJENE smučke za cca. 100€!!! To je za Vas normalno???? Migrantom se ob trenutni situaciji ponuja ribe "delamaris", "Eva" tune, "Gavrillović" narezke.... sam pa kupujem "S-budžet" nizko cenovno blagovno znamko da nekako preživem družino iz meseca v mesec!

Gospod predsednik, iskreno vam povem, za sebe nisem kupil nobenih oblačil že vsaj 10 let, nosim pač stara in dotrajana kot v službi (za kar ste pa sigurno VI odgovorni).

Gospod predsednik vlade RS, ali je za vas normalno, da si policist, ki ne sme jemati podkupnine, ki ne sme stavkati, ki ne sme biti član nobene politične stranke, ki more biti na razpolago RS 24 ur na dan (ki je dolžan tudi v prostem času ukrepati v izjemnih primerih), ki na razpolago daje svoje življenje da obvaruje varnost državljanov RS in nasploh svoje domovine, zaslužiti biti REVEŽ???? Revež ki le stežka preživlja svojo družino???? Revež ki si v službi včasih niti malice na privošči???? ZA VAS JE TO NEODGOVORNO?, NEDOSTOJNO?, SRAMOTNO?

Ob trditvi, da policisti ne stavkajo v nobeni drugi državi EU bi se mogli vprašati ZAKAJ? Po vseh informacijah,so veliko bolj ceneni in posledično tudi plačani za svoje delo kot mi dragi Predsednik vlade RS.

Za mene je sramotno, da kot pravnik podate tako izjavo! Kot pravnik bi morali vedeti, da so obljube in podpisani akti prejšnjih vlad za Vas obvezujoče, sedaj pa s prelaganjem odgovornosti sramotite naš časten poklic!

Še enkrat, Gospod predsednik, ali se vam ne zdi nemoralno, da se tujcem, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v RS dovoljuje vstop brez vsakršnih posledic za njih, med tem pa je policist v notranjosti dolžan ukrepati zopet DRŽAVLJANE RS, ki v naselju vozijo s hitrostjo 66km/h, za kar je predpisana globa 250€ in 3 kazenske točke.

Kaj ni to neodgovorno, nedostojno in sramotno???


Uroš je dodal:

»... tu bi še samo dodal, g. predsednik vlade, če bi samo od vsakega migranta za prevoz vzeli 10 EUR, kot to storijo ostale države (pa je 10 EUR nič v primerjavi koliko zahtevajo druge vlade), bi se v proračun nateklo del denarja, katerega bi lahko dali nam, kateri skrbimo za vašo rit .... .... drugače pa RESPECT Sebastjan.«


Mario, ki ima ravno tako družino, se jezi nad nizkim plačnim razredom:

»Res je, kolega, pol veš kak je nam ko imamo isto družine in smo šele 5 do 6 let v Policiji s 21. Plačilnim razredom. Sram naj jih bo......«


Milan ga podpira:

»Sebastjan, v celoti se strinjam s teboj, glede izjave g.Cerarja pa samo to...maske so padle, kolegi slożno in dostojanstveno naprej tokrat se ne borimi le zase, tudi ostalim bodimo za primer....pozdrav in srečno vsem soborkam in soborcem...«


Tudi Joži je nezadovoljen s Cerarjevimi besedami:

»GOSPOD PREDSEDNIK VLADE VI GOVORITE DA POLICISTI STAVKAMO, KO SO PRI NAS TUJI POLICISTI! VPRAŠATE SE PA NE ALI SO TUJI POLICISTI TU ZARADI NAS ALI ZARADI VAS! VI STE JIH PRIPELJALI K NAM DA BI "POMAGALI" NAM POLICISTOM AMPAK OČITNO NIMATE POJMA KAKO DELO TAKŠNIH POLICISTIV POTEKA! TI TUJI POLICISTI NE DELUJEJO SAMOSTOJNO AMPAK IMAJO OB SEBI "VARUŠKE" DA JIM GOVORIJO KAJ MORAJO DELATI IN JIM POKAŽEJO KAJ MORAJO DELATI IN TI POLICISTI SO 2krat VEČ PLAČANI KOT NAŠI POLICISTI IN TI POLICISTI DRŽAVO OGROMNO STANEJO SAJ SO TI POLICISTI NASTANJENI V NAJBOLJŠIH HOTELIH ZATO, KER SO PAČ TUJI POLICISTI, ZA NAŠE POLICISTE PA JE BIL HANGER DOVOLJ DOBER! DENAR, KI GA PORABITE (pa tudi če gre iz sredstev EU) ZA TE POLICISTE BI GA RAJE PORABILI ZA SVOJE OZ POLICISTE R SLOVENIJE! ZA TISTE POLICISTE, KI SO VAM V SRAMOTO DRŽAVLJANOM RS PA V PONOS!!! ČE JE TU LAHKO KOGA SRAM JE TO LAHKO SAMO VAS!!!«

 

Deli s prijatelji