VREMENSKE TEŽAVE

Arso svari pred močnim vetrom, na Voglu odneslo streho

Objavljeno 13. december 2017 18.42 | Posodobljeno 13. december 2017 19.26 | Piše: M. U.

Najmočnejši sunki bodo dosegali hitrost okoli 70 km/h.

Fotografija je simbolična.

LJUBLJANA – Po podatkih Agencije RS za okolje (Arso) bodo v četrtek zjutraj in dopoldne najmočnejši sunki vetra na severovzhodu države dosegali hitrost okoli 70 km/h. Popoldne bo veter prehodno oslabel in se ponovno okrepil v noči na petek.

Močan veter odkril streho tudi na Voglu

Močan veter, ki je v ponedeljek povzročil veliko škode na območju Bohinja, je odnesel tudi skoraj celotno strešno konstrukcijo na zgornji postaji sedežnice Zadnji Vogel. Na Voglu so vetra sicer vajeni, vendar so bili sunki, med katerimi je najmočnejši dosegel celo hitrost 183 kilometrov na uro, tudi za Vogel izredni. Vodja smučišč na Voglu Igor Sodja je pojasnil, da bo treba popraviti le streho na postaji. Sama sedežnica pa je tako kot vse druge naprave popolnoma nepoškodovana in varna za uporabo. 

Po podatkih Arsa Krka poplavlja na območjih pogostih poplav, njen pretok je ustaljen. Ljubljanica še poplavlja na Ljubljanskem barju. Polnijo se kraška polja na Notranjskem in Dolenjskem. Podobne hidrološke razmere se bodo nadaljevale v četrtek.

Oskrba z električno energijo se izboljšuje

Ekipe elektropodjetij pospešeno rešujejo okvare na omrežju, ki jih je povzročil močan veter v začetku tega tedna. Najnovejši podatki podjetij kažejo, da se je čez dan število odjemalcev, ki so brez dobave električne energije, zmanjšalo. Ob 15. uri je bilo največ odjemalcev brez elektrike na območju Elektra Ljubljana, in sicer 4145.

Deli s prijatelji