DOMNEVNE NEPRAVILNOSTI

Cerarjeva poslanka naj bi bila ovadena

Objavljeno 21. marec 2017 22.06 | Posodobljeno 21. marec 2017 22.06 | Piše: STA, Mo. S.

Irena Grošelj Košnik je vodila CSD Trbovlje, v katerem naj bi se bile dogajale nepravilnosti.

Irena Grošelj Košnik.

TRBOVLJE – Policija je sklenila preiskavo nepravilnosti na Centru za socialno delo (CSD) Trbovlje, ki ga je 24 let vodila poslanka SMC Irena Grošelj Košnik, in kazensko ovadila tri osebe, piše spletni portal Žurnal24. Med ovadenimi naj bi bila tudi Grošelj Košnikova.

Po navedbah portala je policija preiskavo zaključila konec lanskega leta, zaradi suma storitve več uradno pregonljivih kaznivih dejanj pa je kazensko ovadila tri osebe. Na ljubljanskem državnem tožilstvu so prejetje ovadbe zaradi več kaznivih dejanj za portal potrdili. Vodja ljubljanskega tožilstva Tamara Gregorčič je pojasnila, da so zadevo nato poslali v dopolnitev na policijo, dopolnitve pa še niso prejeli. Poleg poslanke Grošelj Košnikove sta po navedbah portala nepravilnosti obdolženi še nekdanja računovodkinja Nataša Perme Guzej in nekdanja vršilka dolžnosti direktorice Nataša Pavlovič, ki je bila v času direktorstva Košnikove njena nadzornica, nato pa jo je nasledila na čelu centra.

Na nepravilnosti na CSD Trbovlje je sicer ob prevzemu poslov opozoril zdajšnji direktor CSD Trbovlje Rok Zupanc, ki je podal ovadbo zoper neznanega storilca zaradi suma ponarejanja listin oziroma bilanc poslovanja. Da so se dogajale nepravilnosti, je pozneje pokazala tudi izredna revizija, ki jo je pred enim letom odredilo ministrstvo za delo. Iz javnih pojasnil ministrstva za delo pred enim letom izhaja, da so sporni krediti, za katera ministrstvo ni dalo mnenja, z njimi pa tudi ni soglašalo ministrstvo za finance. Prav tako naj bi bilo prihajalo tudi do štirimesečnih zamikov pri plačevanju prispevkov za socialno varnost 12 delavcem, zaposlenim na centru za socialno varnost. Zaznali so tudi sum storitve kaznivega dejanja ponarejanja uradnih listin.

Poslanka je sicer novembra 2015, ko je zadeva prišla na dan, zatrdila, da so bili v času njenega vodenja CSD zaposlenim plačani vsi prispevki. Glede posojil pa je dejala, da so bila namenjena plačilu treh delavcev, ki so delali pri evropskih projektih. Takrat so jo podprli tudi v poslanski skupini SMC.

Deli s prijatelji