POGOVORI

Cerar na sestanek vabi SDS, Janša pa: Strici ga še niso naučili šteti

Objavljeno 29. julij 2014 17.48 | Posodobljeno 29. julij 2014 19.48 | Piše: STA, A. L.

Iz SDS še niso sporočili, ali se bodo sestanka udeležili.

Janez Janša.

LJUBLJANA – Najverjetnejši novi mandatar in predsednik SMC Miro Cerar je stranki SDS danes poslal vabilo na sestanek oziroma razgovor, ki bi ga želel imeti s predstavnikom te stranke v četrtek dopoldne. Kot je navedeno v vabilu, je namreč državotvorna drža strank tako v koaliciji kot v opoziciji ključnega pomena za uspeh države in premostitev krize.

Preberite tudi Združena levica Cerarju rekla neimage.

Dobili se bodo ob 9. uri

Ob tem so predstavniki SMC v vabilu še spomnili, da bo v petek ustanovna seja državnega zbora, pred njimi pa so izzivi, ki jih je treba reševati v dobro države. Sestanek s Cerarjem, ki bo za pogovor imel na voljo 60 minut, je s predstavnikom SDS predviden za četrtek ob 9. uri na sedežu SMC. V vabilu prosijo tudi, naj v SDS potrdijo termin sestanka oziroma se uskladijo s predstavnikom SMC za stike z javnostjo Gregorjem Jagodičem. STA od SDS sicer še ni uspelo dobiti informacije, ali se bodo sestanka udeležili.

Cerar sicer s povabljenimi strankami danes nadaljuje drugi krog pogovorov za sestavo vladne koalicije, iz usklajevanj pa je izvzeta le SDS. Tudi ZL je sicer po današnjih pogovorih že napovedala, da bo delovala v opoziciji.

In kako se je na vabilo odzval Janša?

Deli s prijatelji