VLADA NA DOPUSTU

Če ne bo Gasparija, bo namesto Pahorja šefovala Kresalova

Objavljeno 14. julij 2011 10.49 | Posodobljeno 14. julij 2011 10.49 | Piše: K. K.

Pahor še ne ve, kam na počitnice, ve pa, da bodo kratke in z družino

Dopust bo kratek in v krogu družine, je vse, kar je bil pripravljen sporočiti vedno lepo zagorel premier Borut Pahor
LJUBLJANA – Predsednica LDS in ministrica za notranje zadeve je neke vrste tretji človek vlade. Vsaj med poletjem. Iz kabineta predsednika vlade Boruta Pahorja so namreč sporočili, da bo Pahorja, kot sicer, kadar je odsoten, nadomeščal minister Mitja Gaspari, »ki ima tudi trajno pooblastilo za nadomeščanje predsednika vlade. V primeru odsotnosti ministra Gasparija pa bo premierja nadomeščala ministrica Katarina Kresal

Pahor se še odloča

Kam gre na dopust premier, ki se je lani ujel v mini škandal zaradi dopustovanja na Brionih, kjer je Kosorjeva gostila tuje politike, in potem račun poravnal sam, še ni izdal. Menda »še ni sprejel odločitve o dopustu, če in ko se bo za to odločil, pa bo le-ta kratek in ga bo preživel z družino«.

Ministri v evidenco

Ministrom ni posredoval nobenih posebnih pisnih navodil glede dopustov, jih je pa »na seji vlade opozoril na resnost mednarodnih okoliščin v letošnjem poletju. V skladu s tem bo generalni sekretariat vlade vodil evidenco dosegljivosti ministrov v času letnih dopustov.« Sicer pa ministre v času njihove odsotnosti nadomeščajo državni sekretarji.
Deli s prijatelji