POPUST

Če bi prej vedel, 
bi napolnil do vrha

Objavljeno 24. avgust 2011 20.10 | Posodobljeno 24. avgust 2011 22.00 | Piše: L. K.

Prav vsak kupon, ki ga najdete na naslovnici Novic, prinaša popust

53-letni Viktor Hrovatin iz Sežane se je razveselil popusta, zaradi katerega je plačal več kot 20 evrov manj

LJUBLJANA – Akcija Prinesi in zadeni se pospešeno nadaljuje! Vsak petek in soboto, vse do 29. oktobra, lahko namreč s kuponom, ki ga boste našli na naslovnici Slovenskih novic, dosežete popust v eni izmed Tuševih trgovin. Da ne bo pomote, prav vsak kupon prinaša popust, in to od pet pa vse tja do 99 odstotkov. Pazite, kupon je unovčljiv le na tisti dan, ki je odtisnjen na njem!

Srečnežev je bilo seveda že ogromno, po vsej Sloveniji se ob koncu tedna odslej velikodušno podarjajo popusti. V maniri hitropoteznega šahista smo torej naredili njihovo selekcijo.

Kupil je dodaten izvod

Inšpektor notranjega nadzora na železnici je 53-letni Viktor Hrovatin iz Sežane. Njegova mati Marta je pri njih naročnica na Slovenske novice, tokrat pa je Viktor dodatno kupil še en izvod. Je že vedel, zakaj. Prestregli smo ga v Postojni, čeprav, kot prišepne Viktor, ta hip niti ni prav veliko dela, pravzaprav vlada pravo zatišje. Nekakšno zatišje pred viharjem (dela in garanja), še doda, ki pa bo prišel že kmalu, že od prvega septembra naprej, ko bo zahodna Evropa prišla z dopustov. Že stari Rimljani so si avgusta vzeli čas za vsesplošni počitek, Viktor je pametnejši. Dopustniške dneve odmerja nadvse smelo, še kar nekaj mu ga je ostalo, kot se nasmehne. In sreča ga je tokrat povsem nenadejano presenetila v bližnjem Tušu. »Nič posebnega nisem kupil, no, za 42 evrov pa se je le nabralo tistega najnujnejšega, saj veste, za preživetje,« se iskrivo nasmehne. Zaradi polovičnega popusta je seveda plačal polovico manj.

Šla po najnujnejše

Le malo stran, v neposrednem okolju nežnih lipicancev, je imela Gabrijela Vivian Weber, hči Pavle, sicer dolgoletne naročnice na Novice, pravzaprav enako (polovično) mero sreče kot Viktor Hrovatin, le nekoliko manj poguma je nemara imela, smo menili, a nas je takoj podučila. »Trgovina se je že zapirala,« je dejala, »zato sem toliko bolj hitela, kupila le najosnovnejše, a kljub temu dospela do še vedno solidnih 10 evrov popusta.«

Voziček bi napolnil do vrha

Srečnežev, takšnih ali drugačnih, pa je bilo seveda še veliko več. Abraham Ivan Kugler iz Nove Cerkve, denimo, ki je že desetletje naročen na Novice, je nakupil vse za piknik. Za 50 evrov. »Če bi prej vedel, bi voziček še bolj napolnil,« se je delavcu v grafičnem podjetju prešerno zasmejalo. »Panceta, čistila, jogurt za otroke od hčere Barbare in še kaj se je našlo za okroglih 40 evrov,« pa je opisovala 58-letna upokojenka Minka Tekavc iz Vinj. Potožila je, da boleha za močno astmo, kupon pa je dobila kar od hčerine tašče Olge. Plačati ji je bilo treba le polovico, kot tudi Jožetu in Dragici Pišotek iz Podšmihela, ki sta kupila za zajetnih 60 evrov zelenjave, mesa in preostalega. Zaradi vseh zdravstvenih tegob, ki so se jima v zadnjem času nakopičile, pa smo upokojenima naročnikoma na Slovenske novice ta popust še toliko bolj privoščili.

Deli s prijatelji