PRAZNIKI

Čarobna promenada vse do novega leta

Objavljeno 22. december 2017 08.41 | Posodobljeno 22. december 2017 08.42 | Piše: Jože Miklavc

Dedek Mraz, plesalci in glasbeniki razveseljujejo pred prazniki. Dobri mož v malhi prinesel darila velenjskim predšolskim otrokom.

Andrej Šifrer si je vzel čas za nastop v Velenju. Foto: Jože Miklavc

VELENJE – Prazniki brez okrašene jelke niso pravi, zato so po viharju, ki je zlomil veliko okrašeno novoletno jelko, to sredi mestnega trga takoj postavili nazaj, le dva metra krajša je, zdaj pa praznike pričakujejo tudi s Čarobno promenado. Desetdnevno prireditev so odprli 14. decembra s prihodom dedka Mraza s Snežinkami, uličnih umetnikov in prazničnih likov ter minulo soboto s koncertom Andreja Šifrerja. Ob tem so nastopili tudi plesalci Plesnega studia N, gledalci so se čudili plesu v sferičnem balonu ob Paki, od ponedeljka pa je odprt tudi praznični sejem. Praznični oder zaživi vsak dan od 17. do 19. ure. Na njem se predstavljajo učenci osnovnih šol, velenjskih vrtcev, kulturniki različnih društev, obiskovalce pa razveseljujejo koncerti Adija Smolarja, Čaga Boysov, Pande, Smooth benda, Pihalnega orkestra Premogovnika Velenje ter drugih.

Organizatorji prireditev Festival Velenje, Mladinski center Velenje, Zavod za turizem Šaleške doline ter Mestna občina Velenje si prizadevajo, da bo vse do konca tega leta v Velenju prevladovalo praznično vzdušje in vrvenje ljudi, ki se srečujejo ob odprtem ognju, dišečih stojnicah in v pričakovanju božičnih ter novoletnih praznikov. Prva med vsemi sta vzdušje pred več sto prisotnimi obiskovalci začinila dedek Mraz s spremstvom ter Andrej Šifrer, ki si je s svojimi žlahtnimi hiti vzel čas za prijatelje in odpel tudi novejše komade. Petindvajsetega decembra in naprej bodo za otroke in mladino v Kinu Velenje vrteli Filmske iskrice, za odrasle pa dobre filme Decembrske romantike. Velenjčanom bodo omogočili zabavo na več glasbenih dogodkih v velenjskih klubih, osrednji koncert pa bo v Rdeči dvorani pripravila skupina Šank rock z gosti 29. decembra. 

 

Deli s prijatelji