PO SVETU

Čaka na vlogo, vmes prodaja vile

Objavljeno 25. junij 2012 10.05 | Posodobljeno 25. junij 2012 10.05 | Piše: Irena Divković Milanović

Igralec Igor Korošec se v ZDA preizkuša tudi kot nepremičninski agent.

LOS ANGELES – Zgodbe o slave željnih igralcih z vsega sveta, ki se še vedno zgrinjajo v Hollywood, kjer hodijo z avdicije na avdicijo, vmes pa delajo kot natakarji ali fizični delavci, so znane. Nekateri igralci, ki niso segli po zvezdah, pa se znajo preživljati tudi na precej manj naporen način. Eden od njih je tudi slovenski igralec, ki trenutno živi v ZDA, Igor Korošec, ki se ukvarja z nepremičninami.

Na svoji spletni strani se predstavlja kot slovensko-ruski igralec, predvsem zaradi tega, ker so leta, ki jih je preživel kot študent igralstva na moskovski akademiji dramskih umetnosti, v njem pustila globoko sled. Igralec, ki se je rodil 24. marca 1972 v Kranju, je v Moskvi diplomiral leta 1996. Potem se je vrnil v Celje, delal v dramski šoli Barice Blenkuš, se preizkusil tudi v vlogi producenta, od 1998 pa živi in dela predvsem na relaciji Slovenija–ZDA.

Majhnih vlog ni

Sam pravi, da majhnih vlog ni. Pogled na seznam vlog na največji filmski internetni bazi IMDB pokaže, da jih je v ZDA odigral 9. Režiserji so ga najpogosteje uporabili za lik negativca z Vzhoda. Leta 2006 je v televizijski seriji Posebna enota (The Unit) najprej igral bolgarskega zapornika, isto leto ruskega vojaka v drami Dobri Nemec, naslednje leto pa je nastopal kot ruski terorist v seriji Začetnik (The Rookie). Za videoigre je svoj glas posodil dvakrat – obakrat kot Rus.

Večkrat se mu je ponudila priložnost, da je igral tudi v filmih z zvezdniško zasedbo. V filmu Wilsonova vojna, v katerem sta igrala Tom Hanks in Julia Roberts, je sicer dobil stransko vlogo, vendar so prizore, v katerih je nastopal, pri montaži filma izrezali. Tudi tam je nastopil v vlogi ruskega vojaka. Ostal pa je njegov prizor v filmu Dobri Nemec, v katerem sta glavni vlogi odigrala George Clooney in Cate Blanchett. Na spletnem portalu YouTube je tudi posnetek Igorja na avdiciji, kjer se je potegoval za vlogo Adolfa Hitlerja.

Medtem ko lahko na spletni strani igorkorosec.com izvemo vse o igralcu in producentu, pa njegov profil na strani LinkedIn kaže povsem drugo podobo. Tu se predstavlja kot lastnik nepremičninske agencije Best Hollywood Homes Reality, kar pomeni, da se zadnja leta ukvarja predvsem s prodajo vil in stanovanj v Hollywoodu in Los Angelesu. Pred tem si je izkušnje nabiral kot nepremičninski agent za agencijo Keller Williams Realty Hollywood Hills.

Privlačne vile

Na spletni strani njegove nepremičninske agencije ponujajo nekaj privlačnih vil in razkošnih stanovanj, ki si jih lahko privoščijo le bogati. Stranke, s katerimi je posloval, so med komentarji na spletni strani izrazile zadovoljstvo z njegovim posredovanjem pri prodaji in nakupu nepremičnin. Nekateri so celo zapisali, da so navdušeni nad visokimi moralnimi standardi, ki se jih drži pri poslovanju s strankami.

Glede lastništva nepremičnin pa se Korošec po dostopnih podatkih ne more pohvaliti z lastno hišo ali stanovanjem v ZDA. Kot podnajemnik je bil prijavljen na več naslovih v Los Angelesu, trenutno živi in dela v apartmajih Parkwood v četrti Los Feliz. Vendar – nikoli se ne ve, kaj ga čaka. Lahko se zgodi, da se mu bo v prihodnosti nasmehnila sreča in bo dobil vlogo, s katero bo zaslužil dovolj denarja in tudi sam postal lastnik ene izmed vil, ki jih zdaj ponuja drugim.

Deli s prijatelji