VETER

Zaprta primorska avtocesta

Objavljeno 26. februar 2018 07.14 | Posodobljeno 26. februar 2018 10.09 | Piše: T. V.

Vremenske razmere povzročajo nevšečnosti tudi v prometu.

FOTO: Jure Eržen
LJUBLJANA – Ponekod v Pomurju, na Gorenjskem in na Primorskem močan veter ovira promet. Na Primorskem med Uncem in Senožečami je hitrost vožnje znižana. Veter dela snežne nanose, vidljivost je slabša. Na cestah Postojna - Razdrto in Postojna - Pivka so zaradi slabe vidljivosti in snežnih nanosov zastoji.

Zaradi burje je zaprta primorska avtocesta v predoru Kastelec proti Ljubljani. Obvoz je za ves promet po vzporedni cesti med Kastelcem in Kozino. Prav tako zaradi burje je prepovedan promet za počitniške prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami na hitri cesti Razdrto–Nova Gorica med cestninsko postajo Nanos in priključkom Selo. Promet za počitniške prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do osem ton je prepovedan na regionalni cesti Podnanos–Manče–Vipava.
Ob 2.52 je pri naselju Ocizla v občini Hrpelje - Kozina zaradi močne burje padel električni vodnik daljnovoda. Zaradi kratkega stika je prišlo do požara. Gasilci so pogasili okoli hektar grmovnih in travnatih površin. Brez elektrike so ostala naselja Ocizla, Petrinje, Beka, Kastelec in Socerb. Napako odpravljajo delavci elektropodjetja.

Ponekod močan veter lahko dela snežne nanose, opozarjajo pri prometnoinformacijskem centru. Na regionalni cesti Ajdovščina–Col–Črni Vrh–Godovič je prepovedan promet za priklopnike in polpriklopnike zaradi snežnih nanosov.

Zaradi zimskih razmer na hrvaški strani je prepovedan promet za priklopnike in polpriklopnike na mejnih prehodih Babno Polje, Petrina in Metlika.
Deli s prijatelji