VREMENSKE RAZMERE

Burja povzroča težave: zaprt je predor Kastelec

Objavljeno 27. november 2015 08.28 | Posodobljeno 27. november 2015 08.29 | Piše: STA, T. Pa.

Burja povzroča preglavice tudi na hitri cesti Razdrto–Nova Gorica, na regionalnih cestah Razdrto–Vipava–Ajdovščina, Selo–Nova Gorica in Tri Hiše–Volčja Draga.

LJUBLJANA – Po podatkih prometnoinformacijskega centra za državne ceste je zaradi burje primorska avtocesta v predoru Kastelec proti Ljubljani zaprta, promet pa je preusmerjen na vzporedno regionalno cesto Kastelec–Kozina.

Na hitri cesti Razdrto–Nova Gorica je med cestninsko postajo Nanos in priključkom Selo zaradi burje prepovedan promet za vsa vozila s ponjavami in hladilnike (2. stopnja), na regionalnih cestah Razdrto–Vipava–Ajdovščina, Selo–Nova Gorica in Tri Hiše–Volčja Draga pa velja prepoved za počitniške prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do osem ton (1. stopnja).

Zaradi oljnega madeža je promet oviran na hitri cesti Razdrto–Nova Gorica med Vipavo in Ajdovščino proti Italiji.

V Celju je zaradi poškodovanega mostu zaprta Čopova ulica na mostu čez Savinjo, obvoz je urejen.

Na štajerski avtocesti je na razcepu Slivnica zaradi del zaprt uvoz iz smeri Ptuja proti Šentilju in Pomurju, zaprt je tudi priključek Rogoza proti Mariboru.

Do 30. novembra bo med 7. in 19. uro na cesti Zagradec–Žvirče pri Ambrusu zaradi del popolna zapora ceste. Predvidoma do 17. ure bo na regionalni cesti Šempeter–Dornberk pri Volčji Dragi zaradi del popolna zapora ceste.

Ta konec tedna bo zaradi del zaprta cesta Škofja Loka–Jeprca v Škofji Loki pri križišču za Lipico in Trate.

Cesta čez prelaz Vršič je prevozna samo za osebna vozila z verigami.

Zaradi nizkih temperatur so ceste ponekod po državi lahko poledenele, zato so priporočeni previdna vožnja, upoštevanje varnostne razdalje in prilagoditev hitrosti voznim razmeram.

Deli s prijatelji