NIMA MIRU

Bronasti Drnovšek
 bo v Zagorju padel?

Objavljeno 07. avgust 2011 20.38 | Posodobljeno 08. avgust 2011 09.00 | Piše: Boštjan Celec

Sin Jaša preganja občino Zagorje; sojenje septembra

Švagan je odločen: »Drnovška ne damo.«
ZAGORJE – Kdo sme odločati v imenu človeka, ko ta umre? Odgovor je kot na dlani. Svojci oziroma dediči. Kaj pa če je bil danes pokojni javna oseba in celo predsednik ljudskih src, tak vzdevek se je denimo oprijel dr. Janeza Drnovška? V takih primerih pa je stvar verjetno že malce bolj zapletena in tako se je izkazalo tudi pri premierju in predsedniku, ki je odšel 23. februarja 2008.

Le tete so bile za

Dediča sta njegova otroka Nana Forte in Jaša Drnovšek. In če sta še dostojno prenesla nadležne bliskavice ob slovesu od očeta, nista mogla prenesti tistega, kar se je zgodilo pred natanko tremi leti. V čast zaslužnemu občanu so namreč 8. avgusta 2008 v zagorskem mestnem parku odkrili bronasti doprsni kip, ki izpod rok kiparja Mirsada Begića predsednika prikazuje v pretanjeni gandijevski drži.


VEČ V TISKANI IZDAJI SLOVENSKIH NOVIC: Proti trajnemu materializiranju
Sojenje septembra

Sojenje v zadevi Jaša Drnovšek proti občini Zagorje zaradi prenehanja kršitev osebnostnih pravic se bo na okrajnem sodišču v Trbovljah začelo 15. septembra. Jaša je svoj spor z občino ovrednotil na 10.000 evrov. Sodil bo predsednik trboveljskega okrajnega sodišča Gregor Špajzer.
Deli s prijatelji