NEFORMALNO

Bratuškova na obisk v Virantovo pisarno

Objavljeno 11. marec 2013 13.21 | Posodobljeno 11. marec 2013 13.21 | Piše: T. L., STA

Potem ko je Virant mandatarki Alenki Bratušek pretekli teden poslal pismo z zahtevami DL za vstop v koalicijo, sta se danes neformalno srečala še v njegovi pisarni.

Virant se na klice ne oglaša.

LJUBLJANA – Potem ko je prvak DL Gregor Virant mandatarki Alenki Bratušek pretekli teden poslal pismo z zahtevami DL za vstop v koalicijo, sta se danes v njegovi pisarni sestala na neformalnem pogovoru, je potrdil Virant. Že pred tem je navedel, da odgovor Bratuškove na zahteve pričakuje v torek.

Zahteva: Če je plagiatorka, mora oditi

Virant je namreč Bratuškovi poslal dopis, v katerem je po poročanju medijev med drugim zahteval, da mora Bratuškova odstopiti, če se izkaže, da je njena magistrska naloga plagiat, ter da področje energetike ostane pod ministrstvom za infrastrukturo in prostor.

Brez obljub, brez podpisov

Virant sicer pravi, da odgovorov, tudi ko jih bo dobil, najverjetneje do srede, ko bo DL odločala o vstopu v koalicijo, ne bo komentiral. Prvak DL je namreč pretekli teden pojasnil, da stranka ni dala nobene obljube za vstop v koalicijo, zato tudi ni želel »ničesar podpisovati« pred odločitvijo organov stranke. Ta bo na vrsti v sredo. Hkrati je dejal, da sta tako odločitev za vstop v koalicijo kot za predčasne volitve legitimni.

V petek so se sicer prvaki ostalih morebitnih koalicijskih partneric PS, SD in Desusa sestali še brez Viranta, zato so se pojavila tudi ugibanja o tem, ali bodo vlado sestavili kar sami.

Deli s prijatelji