DOGOVARJANJA

Bratuškova: Kandidatov za finančnega ministra je več

Objavljeno 08. marec 2013 23.50 | Posodobljeno 08. marec 2013 23.54 | Piše: M. U., STA

V DZ so potekala zadnja usklajevanja programa morebitne nove vlade.

LJUBLJANA – Mandatarka za sestavo vlade in vodja PS Alenka Bratušek je zavrnila navedbe, da nima kandidatov za finančnega ministra. Kot je dejala na TV Slovenija, je kandidatov več. O imenih ni želela govoriti, ker so se v PS zavezali, da imen kandidatov za ministre do torka ne bodo razkrili.

V DZ zadnja usklajevanja programa morebitne nove vlade

Čeprav je bilo pričakovati parafiranje koalicijske pogodbe, je prvak DL Gregor Virant dejal, da ne bo ničesar podpisoval pred sredino sejo sveta DL. Popoldne so se tako brez njega sestali preostali potencialni partnerji. Neuradno naj bi se zapletlo pri resornem umeščanju energetike. Bratuškova je poudarila, da je Virant povedal to, kar govorijo tudi drugi vodje strank, da mora namreč o vstopu posamezne stranke v vlado odločati svet stranke.

Stranke sicer v prihodnjih dneh čaka še uskladitev kandidatov za ministre. Bratuškova mora kandidatno listo predložiti najpozneje do 14. marca. V javnosti je zaokrožilo že več imen, največ težav pa naj bi povzročalo iskanje za vse stranke primernega kandidata za finančnega ministra.

Deli s prijatelji