MNENJA

Bralci: Za delavske plače je gorivo predrago

Objavljeno 25. julij 2014 09.43 | Posodobljeno 25. julij 2014 09.43 | Piše: Mo. S.

Nekateri komentarji so usmerjeni tudi v pričakovanja, češ počakajmo na jesen, ko bo začela delovati nova vlada.

LJUBLJANA – Na ponedeljkovo novico o pocenitvi goriva (nove cene so začele veljati v torek)image so se odzvali tudi naši bralci, ki v glavnem nad pocenitvijo za cent ali dva na liter niso tako navdušeni, kot bi morda pričakovali.

Kot pravi bralec Gregor, bo »šlo naslednjič pa trikrat toliko gor, kot je šlo zdaj dol«, medtem ko Mario meni, da bi morala cena, »upoštevajoč nabavno ceno in prekomeren zaslužek države«, pasti na pol evra na liter. »Dvakrat po dva centa dol, potem pa za 10 gor,« pa razmišlja Samo.

»Za delavske plače je gorivo predrago,« pravi Drago, Brigita pa dodaja, da si nova vlada že zdaj nabira privržence. Kot je zapisala, so cene goriva pri nas med najvišjimi v Evropi, smo pa po dohodkih bolj pri repu. »Ampak tlačani vse potrpijo, samo da še imajo malo vode za pitje pa malo starega kruha za pod zob,« dodaja. Tone pa meni, da logike za padec cen ni, »saj skoraj že glodamo korenine, zato so to le neki dodatni triki«.

Nekateri komentarji so usmerjeni tudi v pričakovanja, češ počakajmo na jesen, ko bo začela delovati nova vlada, spet drugi bralci pa priznavajo, da v Sloveniji že nekaj časa goriva ne točijo. »Me ne zanima. Že dve leti tankam v Avstriji, poceni in kvalitetno, in bom tudi naprej. Na žalost nimajo vsi te možnosti,« pravi Stanislav.

Deli s prijatelji