NESREČNEŽ

Brajer na obdukcijo, črna zastava na podjetju

Objavljeno 28. julij 2015 09.41 | Posodobljeno 28. julij 2015 09.41 | Piše: S. N.

Po opravljenem ogledu kraja najdbe trupla so bili izključeni sumi kaznivega dejanja, so sporočili iz PU Ljubljana. Na inštitutu za sodno medicino bodo opravili obdukcijo.

LJUBLJANA, VRHNIKA – Minevata dva tedna od tragične nesreče, ko je na primorski avtocesti umrla romunska družina. Udeležen je bil tudi slovenski voznik tovornjaka Stanko Brajer. Po nesreči je želel pomagati ponesrečenim, potem pa je izginil.

Le sandala in pas

Policija ga je iskala na območju Loma in Logatca, a pri tem ni bila uspešna. »Voznika cisterne iz tragične nesreče pri Lomu Stanka Brajerja našli mrtvega svojci in domačini iz njegovega kraja. Sramota za policijo!« so prvi poročali na spletni strani Glas Trebnje o odkritju pokojnega Brajerja (policija ni potrdila, da gre za pogrešanega Stanka). Policija se lahko pohvali, da je prejšnji teden našla njegov pas in sandalo.

Kdo vse je sodeloval?

Truplo so našli sovaščani in sorodniki pogrešanega Brajerja ter jamarji iz Logatca. Sicer je samo iskanje pogrešanega voznika tovornega vozila potekalo kontinuirano od dneva pogrešanja dalje. Organizirane so bile iskalne akcije, v katerih so poleg policistov sodelovali tudi jamarji, vodniki reševalnih psov, člani prostovoljnih gasilskih društev, sorodniki in sokrajani pogrešanega voznika, hkrati pa so se izvajali tudi klasični operativni in drugi ukrepi policije na širšem območju Logatca in tudi na območju Policijske uprave Novo mesto.

Ni umrl zaradi nasilja

Možje postave so bili o truplu v gozdu obveščeni v nedeljo nekaj po 13. uri. Pokojnika so našli na gozdnem, slabo dostopnem območju med Logatcem in Lazami. Po opravljenem ogledu kraja najdbe trupla so bili izključeni sumi kaznivega dejanja, so sporočili iz PU Ljubljana. Na inštitutu za sodno medicino bodo opravili obdukcijo.

»Ker identitete trupla na kraju ni bilo mogoče ugotoviti, bo v nadaljevanju opravljena DNK-analiza. Izsledki bodo znani v prihodnjih dneh,« so na PU Ljubljana napovedali nove postopke.

Črna zastava

»Na firmi, kjer je bil zaposlen, visi črna zastava ... R. I. P.,« pa je zapisano na facebooku. Žalovanje v podjetju Traig Ivančna Gorica se začenja. Stanko je bil cenjen in spoštovan voznik s 25-letnimi mednarodnimi izkušnjami, zadnja leta pa je po Sloveniji vozil cisterno.

Direktor podjetja Štefan Lazar je ob nesrečnem izginotju povedal, da je bil sicer Stane voznik cisterne brez težav in zaposlen za nedoločen čas: »Ima 25 let izkušenj. Zadnja leta vozi cisterno po Sloveniji, pred tem je leta preživel na mednarodnih poteh.« Lazar je tudi prepričan, da ni pobegnil zato, da bi se skril: »Lahko da je bil v šoku zaradi posledic nesreče, da se je preprosto ustrašil ...«

Deli s prijatelji