DRAŽBA

Bodo blagovne znamke Dela Revije danes našle kupca?

Objavljeno 11. avgust 2011 09.29 | Posodobljeno 11. avgust 2011 09.44 | Piše: P. P./STA

Udeležijo se je lahko dražitelji, ki bodo pravočasno vplačali varščino 800.000 evrov

Kje bo po novem stala ta tabla?
LJUBLJANA – Ob 12. uri bo v Ljubljani danes, v četrtek, 11. avgusta, javna dražba znamk Dela Revije. Dražbo je zaradi neporavnanih terjatev objavila Nova Kreditna banka Maribor (NKBM), ki zastavljene znamke prodaja v paketu po izklicni ceni 10,14 milijona evrov. Na prodaj je 39 revij in dve prireditvi. V paketu so med drugim znamke Lady, Avto Magazin, Jana, Naša žena, Obrazi, Modna Jana, Eva in druge.

Javno dražbo bo vodila odvetniška družba Rojs, Peljhan, Prelesnik & partnerji, udeležijo pa se je lahko le dražitelji, ki bodo pravočasno vplačali varščino, ki znaša 800.000 evrov.

Bo sploh kdo kupil blagovne znamke?

Za nakup naj bi bile po poročanju Radia Slovenija zainteresirane tri družbe, med njimi tudi Martin Odlazek, lastnik tiskarne Papir Servis, ki tiska za Delo Revije. Za udeležbo na dražbi je treba vplačati varščino v vrednosti 800.000 evrov.

Na dražbi se med drugim prodajajo revije Lady, Jana, Avto Magazin, Stop, Anja, Smrklja, Naša žena, Obrazi, Zvezda, Eva, Cukr, Lord, Moj hobi, Dobra kuhinja, Modna Jana, Rože&vrt, Lepa&zdrava, Lady križanke, Moj mikro, Radar, Kih in druge.

Med zastavljenimi znamkami sta na prodaj tudi prireditvi Viktor in Slovenka leta.

NKBM je javno dražbo sklical, ker terjatve do družbe Delo Revije, zavarovane z blagovnimi znamkami, niso bile poravnane.

Predsednica sveta delavcev Dela Revije Jelka Sežun je pojasnila, da zaposleni na Delu Revije podpirajo vsako rešitev, ki bo pomagala ohraniti čim več delovnih mest. Zaposleni ob tem izpostavljajo, da so blagovne znamke brez ljudi, ki jih znajo delati in ki to uspešno počnejo že desetletja, prazne in brez vrednosti. Poudarjajo, da se morajo tega zavedati tako stari kot morebitni novi lastniki.

Vodstvo naj bi ta teden podalo vlogo za začetek prisilne poravnave, a še ne vedo, kdaj bi se to lahko zgodilo. Družba Delo Revije ima medtem vse bančne račune blokirane že od konca junija.

Deli s prijatelji