IGRA USODE

Bivša Ljubljančanka na smrt bolna prosi za pomoč

Objavljeno 02. december 2015 13.01 | Posodobljeno 02. december 2015 14.21 | Piše: Mo. S.

Posledice vnetja trebušne slinavke maja letos so privedle do raka trebušne slinavke. Junija so Zemiri zato odrezali pol slinavke in večji del jeter.

Zemira je zelo bolna.

CAZIN, LJUBLJANA, DUNAJ – »Spet se obračam na vas, tokrat na žalost z žalostno zgodbo,« začenja svoj zapis Zemira Lidjan, ki se bori s hudo boleznijo in potrebuje pomoč. Obrnila se je tudi na nas.

Rodila se je leta 1968 v Šturliću (BiH) in se poročila v Gornjo Koprivno. Od leta 1989 je živela v Ljubljani, kjer je rodila dva otroka, zaradi vsesplošne krize pa se je pred tremi leti skupaj z otroki preselila v Avstrijo.

Začelo se je z naključnim padcem

»Normalno sem delala do novembra 2014, nato pa sem po nesrečnem naključju padla in začutila bolečine v hrbtenici. Februarja 2015 so mi hrbtenico operirali, zaradi prevelike količine tablet pa sem dobila pankreatitis (kronično vnetje trebušne slinavke),« je Zemira zapisala za bosanski portal cazin-danas.com. Kot pravi, so sledile številne infuzije in mučni boj za življenje, na žalost pa se je s tem njeno trpljenje šele dobro začelo.


Podatki za pomoč:

BIC: RZTIAT22, IBAN: AT05 3600 0000 0146 1474
Raiffeisen Bank, 6020 Innsbruck-Tirol Austria

Za več informacij pa je Zemira pustila tudi telefonsko številko: 0043 688 608 434 97
 
  

Zaradi dolgotrajnega okrevanja so jo odpustili, pristala je na socialni pomoči. Čeprav nekaj denarja dobi, to za normalno življenje ni dovolj. Za nameček so posledice vnetja trebušne slinavke maja letos privedle do raka trebušne slinavke. Junija so ji zato odrezali pol slinavke in večji del jeter. Odstranili so ji 25 metastaz, dve pa sta napredovali, zato zdaj prestaja kemoterapijo. »Tu se moje bolnišnično zdravljenje končuje, saj nimajo več ničesar, kar bi mi delali. Pravijo, da je v meni najhujša vrsta malignega tumorja, kar pomeni, da imam le malo možnosti za preživetje,« še sporoča Zemira.

Potrebuje pomoč

Slišala pa je za metode alternativnega zdravljenja, ki pa so zelo drage in si jih ne more privoščiti. Kljub vsemu se bori in prosi za vsakršno pomoč: »To je moj zadnji klic na pomoč, to je moja zadnja želja … Prosim za odpuščanje, če sem bila komu v breme.«

 

Deli s prijatelji