KAZNI, KAZNI, KAZNI

Bi seksali na plaži? Premislite!

Objavljeno 26. julij 2011 10.58 | Posodobljeno 26. julij 2011 12.36 | Piše: T. L.

V večini evropskih držav vas lahko strast za nekaj mesecev odnese za rešetke

Zaradi seksa na plaži lahko pristanete tudi v zaporu

Poletje, sonce, morje, romantika in alkohol zlahka razburkajo strasti, zaradi česar se zlahka zgodi, da se par prepusti nebrzdanemu seksu na plaži. Toda tovrstno početje na javnih mestih je zakonsko prepovedano v večini držav, tistim, ki zakon prekršijo, pa grozijo denarne in zaporne kazni. O tem, da vas bo seks na javnem prostoru tudi v Sloveniji udaril po žepu, smo že poročali. In sicer boste plačali 208,65 evra.

Čeprav policija pogosto pogleda skozi prste in zagrete pare raje napoti na ohladitev v morje, pa jih kdaj ohladi tudi za rešetkami. Poglejmo, kakšne kazni vam pretijo, če boste spolno dejavni na plaži v eni od naslednjih držav.

Hrvaška: do 30 dni zaporne kazni ali denarna kazen 150 evrov.

Španija: v tej državi se to le redkokomu izplača, saj lahko denarna kazen znese kar 75.000 evrov.

Romunija: ali bi zaradi seksa na plaži v zaporu preživel do sedem let, bo vsakdo presodil sam.

Grčija: država vina in grozdja ne spodbuja intimnosti na plaži, zalotenim ljubimcem na plaži grozita do dve leti zapora.

Avstrija, Turčija in Italija: za nekaj mesecev lahko pristanete za rešetkami.

Združeni arabski emirati: v Dubaju, ki velja za enega najbolj konservativnih turističnih krajev, je na javnih mestih prepovedano božanje, objemanje in poljubljanje, sploh med neporočenimi pari. Preden bi se tu resneje lotili zadeve, bi bili že nekajkrat zaprti in oglobljeni. O tem, da v Dubaju ne poznajo šale, priča tudi podatek, da lahko ženske, ki se kopajo zgoraj brez, pristanejo v zaporu.

In katere so do seksa najbolj odprte države? Seksati je še najbolj poceni na severu Evrope (res pa je, da njihove plaže niso za najzmrzljivejše). Na Švedskem in Norveškem seks na plaži kaznujejo s 50 evri.

Deli s prijatelji