PREGLED

Avstrijski Hofer tudi do 60 evrov cenejši od slovenskega

Objavljeno 17. februar 2012 11.00 | Posodobljeno 17. februar 2012 11.01 | Piše: A. L.

Od 400 izdelkov jih je imelo različno ceno 90.

Večina artiklov je v avstrijskem Hoferju cenejših, v primerjavi s slovenskim.

LJUBLJANA, DUNAJ – Zveza potrošnikov Slovenije (ZPS) je primerjala cene v prodajalni Hofer v Sloveniji in Avstriji in ugotovila, da je večina izdelkov, ki imajo v Sloveniji in Avstriji različno ceno, pri Avstrijcih cenejša.

Do 60 evrov razlike

Med okoli 400 pregledanimi izdelki je bila cena v Sloveniji in v Avstriji različna pri 90 – razlika je od nekaj deset centov pa tudi do 60 evrov. »Žal je večina višjih cen veljala za slovenske kupce, v Avstriji je bilo dražjih le 15 izdelkov,« ugotavljajo pri ZPS. Največje razlike so bile pri tehničnih izdelkih večje vrednosti.

Zakaj razlika?

»Razlike v prodajnih cenah bi težko pojasnili na primer z večjimi stroški transporta za (le) nekatere izdelke, saj blago, ki sestavlja posebno ponudbo na določen dan, skoraj zagotovo pripeljejo v Slovenijo v skupni pošiljki,« še ugotavljajo. Iz Hoferja so jim pojasnili, da morajo »pri oblikovanju ponudbe upoštevati več vidikov tržnih razmer, kot so konkurenčnost, zakonski in davčni parametri, logistični dejavniki ...«.

V ZPS opozarjajo, da Hoferju ne očitajo slabe kakovosti in visokih cen, da pa bi pričakovali, da bodo kupcem v sosednjih državah EU ponudili izdelke po enotnih cenah za vse, ne pa le za nekatere izdelke.

Deli s prijatelji