ELEKTRIKA

Avgustovska vrtoglava podražitev

Objavljeno 01. avgust 2011 10.50 | Posodobljeno 01. avgust 2011 10.50 | Piše: A. L.

Elektro Primorska od danes dobavlja dražjo elektriko, uvaja pa tudi dodatek

CELJE, KOPER – Elektro Primorske od danes draži ceno električne energije in uvaja novo postavko na računu – »strošek podpornih storitev«. Zadnja bo odjemalca stala fiksnih 0,78 evra (z davkom) na mesec. Na letni ravni bodo tako uporabniki zaradi te spremembe plačali 9,36 evra več. Sicer pa bodo postavko zaračunali pri vseh paketih, razen pri paketu Ena in Ena Modri (pri teh dveh paketih se bo strošek podpornih storitev začel obračunavati po 31. decembru prihodnje leto). Elektrika bo pri omenjenem elektropodjetju dražja za 6,96 odstotka, kar pomeni, da bo povprečni odjemalec pri plačevanju mesečnega računa iz žepa moral pristaviti še dodatnega 1,28 evra. Če to zmnožimo z 12, ugotovimo, da bo podražitev povprečneža na letni ravni stala 15,36 evra. Če prištejemo še novi fiksni del, bo odjemalec za elektrostoritve plačal 24,72 evra več.

Tudi Elektro Celje z novim dodatkom na položnici

Novi strošek uvajajo tudi pri Elektru Celje, in sicer so ga poimenovali fiksni del. Odjemalca bo vsak mesec stal 0,828 evra (z davkom) na mesec, medtem ko bodo na letni ravni uporabniki zaradi te spremembe plačali 9,936 evra več. Postavka bo zaračunana pri vseh klasičnih, Eko zelenih in Eko modrih paketih, ne pa pri paketih Toplotne črpalke in Eko zelene toplotne črpalke.

Elektro Celje je elektriko podražil že 15. julija. Takrat so za nas izračunali, da bo povprečni račun za štiričlansko družino višji za 1,68 odstotka glede na prejeti račun za mesec maj ali za 0,76 evra.

Deli s prijatelji