PREGLED

Angleži na pomoč družbi Viator & Vektor

Objavljeno 01. avgust 2011 23.22 | Posodobljeno 01. avgust 2011 23.36 | Piše: Mo. S./STA

Banke so se pripravljene ponovno pogovarjati v primeru dokapitalizacije družbe

Več o reševanju družbe naj bi bilo znano v 10 dneh

LJUBLJANA – Družba Hoskyn Child je z zainteresiranim partnerjem začela skrbni pregled poslovanja družbe Viator & Vektor in nadaljuje pogovore s konzorcijem bank, je za POP TV povedal direktor družbe Jonathan Wooller. Več naj bi bilo znano v 10 dneh.

Pomembna pogodba

Angleška družba Hoskyn Child je minuli petek na svoji spletni strani objavila, da se je s skupino Viator & Vektor dogovorila, da ji bo pomagala pri strategiji in načrtovanju za prihodnost. Wooler je zapisal, da gre za zelo pomembno pogodbo za Hoskyn Child in da se veseli sodelovanja z vodstvom Viator & Vektorja v prihodnjem letu.

Predsednik upravnega odbora družbe Skupina Viator & Vektor Zdenko Pavček je prejšnji teden dejal, da ima strateškega partnerja, ki je pripravljen vstopiti v družbo. Za koga gre, ni želel izdati.

Insolventnost obeh skupin

Družbi Skupina Viator & Vektor in Viator & Vektor Logistika sta prejšnji četrtek razglasili insolventnost. Banke upnice namreč niso podprle načrta finančnega prestrukturiranja, so pa se po besedah direktorja Logistike Bojana Novaka pripravljene ponovno pogovarjati v primeru dokapitalizacije družbe.

Deli s prijatelji