NEURADNO

Afera Baričevič: Lomovšek izsiljeval Mira Senico?

Objavljeno 19. avgust 2011 13.37 | Posodobljeno 19. avgust 2011 13.37 | Piše: Mitja Felc

Odvetniška pisarna Senica zadeve ne komentira

Odvetnik Miro Senica
LJUBLJANA, LESCE – Na domu novinarja Mitje Lomovška (trenutno je sodelavec spletnega portala Pozareport.si) v Lescah so po naših informacijah ljubljanski kriminalisti in policisti v sredo opravili hišno preiskavo.

Policija podrobnosti ne razkriva, a menda je to posledica kazenske ovadbe odvetnika Mira Senice, ki je Lomovška naznanil zaradi izsiljevanja. Iz odvetniške pisarne Senica nam podrobnosti niso sporočili, a kot smo neuradno izvedeli, ga je novinar menda izsiljeval zaradi (zdaj vendarle že malo pozabljene) afere Baričevič.

Kaj natanko piše v kazenski ovadbi, nam iz odvetniške pisarne Senica niso sporočili. V skopem odgovoru so povedali le, da je bil Mitja Lomovšek ovaden zaradi suma storitve kaznivega dejanja, ki se preganja po uradni dolžnosti in za katero je zagrožena zaporna kazen do pet let. »Zadeve ne bomo komentirali, dokler kazenski postopek proti Lomovšku ne bo pravnomočno končan.«

Na ljubljanski policijski upravi so nam potrdili, da so na območju Policijske uprave Kranj izvedli hišno preiskavo zaradi suma storitve kaznivega dejanja izsiljevanja.

V branje priporočamo celotni članek.

Deli s prijatelji