PETICIJA

4000 podpisov proti zategovanju kulturniških pasov

Objavljeno 22. junij 2011 15.44 | Posodobljeno 22. junij 2011 15.44 | Piše: T. L.

Za Maribor je krčenje sredstev za kulturo še posebej usodno

Odprli so tudi spletno stran na facebooku.
LJUBLJANA – Potem ko je vlada v predlogu rebalansa proračuna napovedala, da bi moralo ministrstvo za kulturo skrčiti sredstva za 38 milijonov evrov, so se združeno dvignili kulturniki in njihovi podporniki. Naj spomnimo, da je predlogu o krčenju kulturniških sredstev ostro nasprotovala tudi ministrica Majda Širca.

Nesoglasje s predlogom so predstavniki štirih kulturnih ustanov izpostavili že v ponedeljkovem javnem pismu, ki so ga naslovili na vlado, na družabnem omrežju facebook so odprli protestno stran, po spletu pa je zaokrožila še peticija proti krčenju sredstev v kulturi.

Za Maribor krčenje sredstev še posebej usodno

O rebalansu proračuna bo vlada odločala v petek, 24. junija, kulturniška mreža pa jo skupaj s podporniki poziva, naj načrtovanega predloga ne sprejme. »Ker bo takšna poteza vlade usodno vplivala na vso kulturniško sceno, še posebej na nacionalni projekt Evropska prestolnica kulture Maribor in partnerska mesta 2012, je čas, da pokažemo, kako in koliko so kulturniška mreža in njeni podporniki povezani in močni,« so zapisali v pozivu k podpisu peticije, ki je naslovljena na premierja Boruta Pahorja in ministra Francija Križaniča. Vlado pozivajo, naj načrtovanega predloga ne sprejme. »Zavzemimo se za kulturno, interdisciplinarno, ekološko in ozaveščeno državo.«
 
Kot so zapisali na facebooku, je peticijo danes do 11.47 podpisalo 4000 ljudi.
Deli s prijatelji