BRALEC POROČA

Zavetišče prodalo papagaja: Idiotov ne briga, da je treba plačati zaposlene

Objavljeno 08. november 2015 08.04 | Posodobljeno 08. november 2015 08.08 | Piše: S. U.

Bralko je zmotila prodaja sivega afriškega papagaja, ki se je za 400 evrov prodajal v zavetišču Meli center Trebnje.

Sporni papagajček.

TREBNJE – Na nas se je obrnila šokirana bralka Vesna, ki jo je tako tudi kot večino spletnih komentatorjev zmotila prodaja sivega afriškega papagaja v zavetišču Meli center Trebnje. Približno 10 let star ptiček, sedaj sliši na ime Koki, se je namreč prodajal po ceni 400 evrov. »Preverite, kako to, da se papagaj prodaja za 400 evrov. To je sramota od zavetišča,« nas je prosila.

»V Sloveniji 'laufa' tržna ekonomija. S ptičem smo imeli pač veliko stroškov. Par idiotov, ki se gredo ljubiteljstvo živali iz fotelja, ne briga da imamo s ptičem stroške. Smo gospodarska družba, vsaka žival, za katero skrbimo v zavetišču, pa stane. Moramo plačati zaposlene. Naj jim dam kilogram ljubezni ob koncu meseca,« je bil ob našem klicu jezen Dušan Hajdinjak, vodja omenjenega zavetišča, ki ne nikakor more razumeti, kaj je nekatere posameznike pri vsem tem tako zmotilo.

Še to, Dušan nam je zaupal, da je živalska zgodba dobila srečen konec, saj je Koki ravno na dan klica sredi preteklega tedna dobil nove lastnike – in to po postavljeni ceni. Da se je le vse srečno končalo, tako za zavetišče kot za papagajčka …

Preberite še: Brežice in Trebnje v bitki za oskrbo živali

Je tudi vas kaj zmotilo? Sporočite nam.

 

Deli s prijatelji