ŽALOSTNO

FOTO: Poplavljeni Strunjan

Objavljeno 30. julij 2014 16.30 | Posodobljeno 30. julij 2014 12.06 | Piše: A. L.

Pod vodo ni bil le Portorož, krepko je zalilo tudi Strunjan.

Poplavljeni v Strunjanu.

STRUNJAN – Slovensko obalo so včeraj presenetile obilne padavine. Bilo jih je toliko, da so zalile več območij. Včeraj smo že poročali, kako močno so meteorne vode zalile Portorož,image bralka Silvija pa se je oglasila iz Strunjana, kjer je bilo prav tako poplavljeno.

Po poročanju uprave za zaščito in reševanje je neurje z močnim dežjem v popoldanskih urah povzročilo težave na območju občine Izola. Na cesto Šared–Izola je naneslo vejevje. Zemeljski plaz se je usul na stransko cesto med Šaredom in Jagodjem. Poplavilo je garažo in delavnico v Jagodju. V Izoli je voda zamakala stanovanjske prostore Ob starem zidovju, v Premrlovi ulici garažo, kletne prostore stanovanjske hiše pa na Kopališki ulici.

Pri črpanju vode iz prostorov so pomagali poklicni gasilci JZ GB Koper in PGD Izola, za cestišče pa sta poskrbeli pristojni službi komunale Izole in Kopra.

Preberite več o vremenu.image

Močno popoldansko deževje je na območju občine Koper prav tako povzročilo preglavice. Voda je odprla jašek na cesti Pobegi–Bertoki, manjši plaz se je usul na cesto Sveti Anton–Kavaliči, poplavilo pa je tudi stanovanjske prostore v Rižani. Posredovali so poklicni gasilci JZ GB Koper in službe komunalnega podjetja, je še zapisano v poročilu. 

Zaradi neugodnih razmer se vse bolj praznijo obmorski kampi, saj se je gostom v šotore nateklo tudi do 20 centimetrov vode. Najhujše je za območje Primorske menda danes že mimo, padavine se namreč selijo proti vzhodu države.

Kakšne so razmere pri vas? Je poplavljalo? Pošljite nam fotografije.

Deli s prijatelji