BRALEC POROČEVALEC

Bralec: Kako naši preljubi begunci »izgubljajo« potne liste

Objavljeno 21. november 2015 15.21 | Posodobljeno 21. november 2015 15.21 | Piše: Mo. S.

Na tleh je našel raztrgani potni list.

LJUBLJANA – Migranti v Slovencih vzbujajo različne občutke. Najdejo se taki, ki jih sprejemajo z odprtimi rokami, spet drugi pa menijo, da mnogi, ki v teh dneh potujejo proti severu, položaj izkoriščajo sebi v prid. 

Med njimi je tudi naš bralec, ki je na tleh našel ostanke platnice enega od potnih listov, ki ga je pri sebi očitno imel migrant.

»Kot delavec na SŽ sem imel na lastne oči možnost videti, kako naši preljubi begunci 'izgubljajo' potne liste,« je začel. Seveda je bilo to mišljeno v prenesenem pomenu, češ da pri nas nekateri pravijo, da nimajo potnega lista, potem pa se na tleh najdejo ostanki njihovih listin. »No, pa jih še naprej lepo sprejemajmo in vozimo na sever …« razmišlja bralec, ki ga moti, da so migranti v javnosti predstavljeni kot reveži, ki bežijo pred vojno.

Tudi mi smo že poročali, da k nam prihaja vse več ekonomskih migrantov, ki ta selitveni val izkoriščajo za priložnost boljšega zaslužka. Slovenske oblasti so se odločile, da jih bodo v prihodnje zavračale in sprejemale le tiste z vojnih območij image, je pa to bolj ali manj odvisno tudi od ravnanja držav južno od nas in seveda od Avstrije. 

Ste tudi vi opazili kaj zanimivega? Uporabite spodnji obrazec.

Deli s prijatelji