UPORABNO

Zobna pasta odstranjuje tudi barvo in madeže

Objavljeno 16. julij 2011 15.47 | Posodobljeno 16. julij 2011 23.30 | Piše: M. F.
Ključne besede: zobna pasta

Zobna pasta z zidov ostrani pastelne barve, z oblek pa madeže kemičnega svinčnika

Zobna pasta vam je lahko v veliko pomoč pri boju z madeži
Medtem ko si umivate zobe, najbrž ne razmišljate, kaj vse še lahko očisti zobna pasta. Naslednjič, ko se boste zgrozili ob trdovratnih madežih na tkaninah ali stenah, se spomnite, da vam je vsebina iz male tube tudi v boju z njimi lahko v veliko pomoč.

Madeži od svinčnika: Z njo je mogoče odstranjevati madeže s preprog in z oblek, še posebej tiste, ki jih pušča kemični svinčnik ali rdečilo za ustnice. Nanesite jo na madež, dobro podrgnite, nato obleko operite. Pri obarvanih tkaninah na nevidnem mestu najprej preverite, ali pasta odstrani tudi barvo. Če je madež na preprogi, nanj nanesite pasto, podrgnite z grobo krtačo in takoj izperite z vodo.

Izginjajoče umetnine: Vaši mali umetniki pogosto porišejo stene? Na vlažno krpo nanesite malce paste in z nežnimi krožnimi gibi z zidov odstranite umetnine.

Svetleče in sijoče: Kromirane površine v kuhinji in kopalnici se bodo zopet svetile kot nove, če jih boste spolirali s krpo, na katero ste nanesli kanček zobne paste. So vaše zgoščenke poškodovane? Pokušajte jih rešiti tako, da jih nežno natrete z zobno pasto, ki jo nato izperete. Ne uspe vedno, a izplača se poskusiti.

Proti rosenju očal: Naslednji način njene uporabe dobro poznajo potapljači: na steklo očal nanesejo zobno pasto, jo dobro vtrejo in nato izperejo. Očala se jim tako ne rosijo. Če boste to uporabili pri dioptrijskih očalih, pazite, da pasta ne poškoduje leč. Na enak način lahko pred rosenjem zaščitite tudi ogledala.

Znova čiste tipke: Igranje na klavir ali klaviature na tipkah pušča sledi umazanije. Očistite jih s ščetko in z zobno pasto ter nato temeljito obrišite z vlažno krpo.

Za roke in srebrne verižice: Pasta bo z rok odstranila neprijetne vonjave, zlahka bo kos umazaniji pod nohtom, hkrati pa bo zgladila njihovo površino. Z njo lahko očistite srebrn nakit, pazite le, če je okrašen z biseri. Zobna pasta jih namreč lahko poškoduje.

Deli s prijatelji