POVRNIMO MLADOST

Za mlado in lepo kožo zdaj tudi s polži

Objavljeno 20. julij 2013 12.15 | Posodobljeno 20. julij 2013 12.15 | Piše: A. F.

Polžja slina vsebuje snovi, ki obnavljajo in pomlajujejo kožo.

Orjaški polž tudi v Afriki velja za škodljivca, medtem ko je kot hrana priljubljen v Aziji, zlasti na Kitajskem (fotografija je simbolična).

Različne pomlajevalne kreme že vsebujejo sestavine, ki jih izločajo polži in imajo na našo kožo pomlajevalne učinke, zdaj pa se v kozmetični industriji pojavlja nov trend, kjer se koža zdravi neposredno ob stiku s polži.

Lezejo po obrazu

Polže tako najodločnejši pri pomlajevanju in regeneraciji kože polagajo kar na obraz, ti pa potem po njem lezejo in izločajo zdravilne učinkovine. Tako se izognemo posrednemu vplivu kreme, v kateri so tovrstne sestavine, a vsebujejo še nekaj dodatnih snovi, ki pa niso le zdrave.

Nazaj k naravi

Da bi se izognili kemičnim predelavam, polže položimo neposredno na kožo, kar pomeni povsem naravno obliko kozmetike. Ena izmed rednih strank tovrstne terapije je svojo izkušnjo opisala kot zanimivo, saj se je sprva treba nekoliko privaditi na to, da polži svojevoljno lezejo po obrazu.

Dovršena terapija

Polži so na obrazu le pet minut, nato pa jih nadomesti maska za obraz, ki še dodatno zaščiti in neguje kožo. Polžja slina vsebuje vse znane spojine, o katerih običajno slišimo ali beremo, ko je govora o kremah. Gre za proteine, antioksidante in hialuronsko kislino. Prav te sestavine ohranjajo vlago v koži in pospešujejo njene regenerativne procese.

Deli s prijatelji