Debelo črevo je zadnja postaja prebavnega sistema. Če ne deluje dobro, se v njem kopičijo odpadne snovi. Pojavijo se prebavne težave, natančneje zaprtje, poveča se tveganje za pojav raka, stanje pa se odraža tudi na koži, ki zaradi kopičenja toksinov v telesu postane nečista in problematična. Za optimalno delovanje je potrebna hrana, bogata z vlakninami. Oglejte si nekaj takih živil, ki jih nedvomno velja vključiti na spomladanski očiščevalni jedilnik.
Limona
- Vsi agrumi, zlasti pa limona, so izjemno koristni za čiščenje debelega črevesa. Vsako jutro si zato privoščite kozarec tople vode z limonovim sokom.
Špinača
- Zelena zelenjava, najbolj pa špinača, s svojim sestavom očisti prebavni trakt in seveda tudi debelo črevo.
Sadni sokovi
- Naravno iztisnjeni sadni sokovi brez dodatka sladkorja naj bodo obvezna sestavina vsakodnevne prehrane. Bogati so z vlakninami, encimi in drugimi snovmi, ki iz telesa odstranjujejo strupe.
Česen
- Morda ne marate vonja česna, a ta je zdrav za srce in med drugim koristen za čiščenje debelega črevesa.
Ribe
- Zaradi bogastva omega tri maščobnih kislin pomagajo pri čiščenju prebavil in spodbujajo prebavo.
Avokado
- Prav tako kot ribe vsebuje omega tri maščobne kisline in preprečuje nastanek prebavnih težav. Omega tri maščobne kisline delujejo kot mazilo za notranje stene črevesja, odpadne snovi zaradi njih torej lažje spolzijo iz telesa.
Cela žita
- Vsebujejo malo kalorij, holesterola ter na drugi strani veliko vlaknin, ki so nujno potrebne za dobro prebavo in seveda za čisto črevesje.
Stročnice
- Leča in fižol ne spodbujata zgolj prebave, pomagata tudi pri čiščenju našega prebavnega sistema.
Zeleni čaj
- Za čiščenje jeter in vseh organov presnove morate piti zeleni čaj. Kar največkrat na dan. Telo vam bo hvaležno.