EKSPRESNO

V treh minutah rodila šest otrok

Objavljeno 21. junij 2011 16.08 | Posodobljeno 21. junij 2011 16.08 | Piše: I.P.

V Alabami je Heather Carroll povila šestorčke

Pri porodu je pomagala ekipa več kot 50 zdravnikov
ALABAMA – Ravno na očetovski dan je 30-letna Heather Carroll v samo treh minutah možu Mitchllu povila šestorčke, pet deklic in enega fantka. Na rojstvo se je pripravljalo več kot 50 zdravnikov, saj so za vsakega novorojenčka posebej sestavili svojo oskrbovalno ekipo.

Vseh šest novorojenčkov zdravih

Vseh šest novorojenčkov je zdravih, ko so se rodili s carskim rezom, so sami zajokali in zadihali. Kljub temu so jim morali pri rojstvu pomagati in jih priklopiti na ventilatorje. Heather Carroll je že nekaj tednov v porodnišnici v Birminghamu čakala na rojstvo otrok, ki so pokukali na svet v soboto zjutraj. Rodila je v 28. tednu nosečnosti, 12 tednov prezgodaj. Novorojenčki so tehtali od 0,5 kilograma do 2,5 kilograma.

Heather Carroll je sicer v tem mesecu že druga ženska v Ameriki, ki je povila šestorčke. Pred približno dvema tednoma je namreč Stacey Carey rodila šest otrok v Abingtonu v Pennsylvaniji.

Zdaj imata devet otrok

Mitchell zdaj nosi šest identifikacijskih zapestnic, da lahko obišče svoje otroke. Zelo je srečen in pravi, da je bilo tistega jutra vse popolno. Število družinskih članov pa se je podvojilo, saj sta Mitchell in Heather že imela tri otroke.

»Heather in Mitchell Carroll sta bila predana temu potovanju, njuna družina in skupnost sta ju podpirali. Ponosen sem na moč in vesel za hvaležnost Heather za odlično oskrbo, ki jo je prejela v Brookwood Medical Centru,« pa je dejal dr. Bill McKenzie.
Deli s prijatelji