DOBRE VAJE

V sedmih dneh do lepih stegen

Objavljeno 12. julij 2014 09.00 | Posodobljeno 12. julij 2014 09.00 | Piše: M. F.

Kolesarite v zraku, delajte pravilne počepe in si do zapeljivih nog pomagajte z brisačo.

S pravimi vajami do želenih rezultatov.

Čeprav vsak dan pridno telovadite, še kar ne morete obleči svojih najljubših ozkih kavbojk. Morda zato, ker ne izvajate pravih vaj, takšnih, ki bi zmanjšale obseg vaših stegen. Spremenite torej način vadbe in v svojo rutino vključite takšne, da boste imele noge, o kakršnih ste dolgo sanjali. Že 20 minut na dan bo dovolj in po sedmih dneh boste lahko ponosni na svoja stegna.

Kolesarjenje v zraku

Ulezite se na hrbet, dvignite noge in v zraku vozite kolo. To je sijajna vaja za mišice stegen in zadnjice, ki jo lahko izvajate med gledanjem priljubljene serije, rezultati pa bodo vidni prej, kot bi si mislili.

Ne pozabite na počepe

Stojte v rahlem razkoraku, stopali naj bosta v širini ramen in vzporedna drugo z drugo. Roke položite v boke in pokrčite noge v polpočep ter se počasi spuščajte z zadnjico proti tlom, vse dokler v stegnih ne boste začutili bolečine. Stopala naj bodo vedno s celotno površino na tleh. Nato se zravnajte in vajo ponovite vsaj osemkrat. Ko boste okrepili mišice, jo boste lahko tudi večkrat.

Najučinkovitejša vaja

Ulezite se na hrbet, noge v kolenih pokrčite, roke položite ob telo in glejte naravnost v strop. Med kolena položite zvito brisačo in jo stisnite z nogami tako, da bodo delovale notranje mišice na stegnih. Dvignite zadnjico, jo zadržite 10 sekund in jo spustite. Vajo ponovite 15-krat in bodite pozorni na dihanje: vdih, ko zadnjico dvignete, in izdih, ko jo spustite.

Deli s prijatelji